Acasa Actualitate-InternaPolitica interna De la 1 iunie: Coaliţia vrea majorare de 15% pentru bugetari

De la 1 iunie: Coaliţia vrea majorare de 15% pentru bugetari

scris de M.A.
1 afisari

Coaliţia aflată la putere este de acord cu majorarea salariilor pentru bugetari cu 15%.

bani leiMăsura ar urma să intre în vigoare de la 1 iunie, dată de la care angajaţii de la stat vor primi cu 15% mai mulţi bani. Este vorba de un acord în cadrul coaliţiei de guvernare în sensul în care nici un partid din arcul guvernamental nu a ridicat în cadrul şedinţei de luni vreo problemă privind recuperările salariale din luna iunie.

Preşedintele Traian Băsescu a precizat că recentul său anunţ cu privire la o reîntregire a salariilor bugetarilor a fost făcut pentr că au fost îndeplinite criteriile de ridicare a respectivei măsuri de austeritate încă de la sfârşitul lunii decembrie 2011.

5 comentarii

digital 12-03-2012 - 12:08

ăștia trebuie adunați,închiși și datu-le foc de vii!

dxn 12-03-2012 - 21:25

Ceeeeeeeeeee?
dENISULE datu-ti-as!

Europeanuul 12-03-2012 - 21:35

Bugetul general consolidat pentru anul 2012 a fost proiectat pe baza veniturilor totale estimate in jur de 195,3 mlrd lei si cheltuieli totale estimate in jur de 206,5 mlrd lei. Deficitul nominal a fost estimat in jur de 11,2 mlrd lei; reprezentind 2,1% din PIB pe standarde europene si care ar putea fi majorat pina la un maxim de 3% din PIB, incluzind sie pierderile companiilor de stat (acestea fiind estimate in jur de ).

Tinta reducerii deficitului de cont current poate fi atinsa si prin adoptarea unor strategii (viabile) precum privatizarea companiilor si regiilor de stat (in special a celor perdante), atragerea investitiilor directe, promovarea investitiilor in cadrul sectorului privat dar si in proiecte mari de infrastructura, crearea unui mediu prielnic al afacerilor (prin optimarea politicilor fiscale si monetare), cresterea gradului de instruire si reducerea birocratiei de stat. Reducerea numarului de angajati in sectorul public, respectiv transferul acestora catre sectorul privat se poate desfasura pe fondalul cresterii cererii fortei de munca (un fenomen intilnit numai in cazul cresterii economice).

Pe lista companiilor de stat ale caror pierderi trebuie luate in calcul acest an – la stabilirea deficitului bugetar se afla: CN Autostrazi si Drumuri Nationale, Metrorex, CFR Calatori, CN Huilei, SN Carbunelui, Radiocomunicatii Constanta, Interventii Feroviare, CFR Infrastructura, Termoelectrica, Electrificare CFR, CN Administratia Canalelor Navigabile Constanta, Romarm, Santierul Naval Mangalia, Societatea Feroviara de Turism CFR, Uzina Mecanica Orastie, Avioane Craiova, Petromin, Uzina Automecanica Moreni, Hidroelectrica, Oltchim, SN Aeroportul International Mihail Kogalniceanu si alte cateva aeropoarte. Pe linga acestea mai pot apare si alte companii de stat (din cele 300 sau cate or fi).

Firmele de stat produc pierderi de miliarde in timp ce mentinerea salariilor medii pe economie (si mentinerea nivelului de trai) la cel mai coborit nivel din UE este considerata o prioritate. Aceasta strategie contraproductiva nu poate fi considerata cheia succesului economiei romanesti.

Europeanuul 12-03-2012 - 21:51

Pierderile companiilor de stat pe perioada 2012 sint estimate in jur de 0,9-1% din PIB.

am pus cifra in parateze <> nu inteleg de ce nu a aparut mai sus. dar in fine, nu conteaza.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult