Acasa Actualitate-InternaPolitica interna UPDATE: Băsescu şi Ponta spun că merg la Bruxelles. Premierul a ajuns – Ce spune Consiliul European

UPDATE: Băsescu şi Ponta spun că merg la Bruxelles. Premierul a ajuns – Ce spune Consiliul European

scris de M.A.
9 afisari

UPDATE, joi 28 iunie ora08,00: Delegaţia premierului în frunte cu Victor Ponta a plecat joi dimineaţa spre Bruxelles. Astfel, liderul USL, însoţit de ministrul de Externe şi de cel al al Afacerilor Europene s-au urcat în avion după ambarcarea jurnaliştilor şi a persoanelor care au cumpărat bilet pentru cursa Tarom spre Bruxelles. Potrivit Mediafax, miercuri seara, după aflarea deciziei CCR, Guvernul a transmis că primul-ministru va efectua „o vizită” la Bruxelles, în perioada 28-29 iunie, şi că Biroul de presă va pune la dispoziţia mass-media, în timp util informaţii referitoare la programul premierului.

UPDATE: Cotidianul Evenimentul Zilei a anunţat în exclusivitate, pe ediţia online, că Traian Băsescu nu va participa la reuniunea Consiulului European, pentru a e evita un moment „jenenat”, similiar celui creat de autorităţile din Polonia. La aproximativ 30 de minute după ce informaţia a fost preluată de posturile de televiziune de ştiri, articolul a dispărut de pe site. În schimb, pe site-ul oficial al Consiliului European, premierul Victor Ponta apare ca reprezentant oficial al României la reuniunea din 28-29 iunie.

Curtea Constitiţională a sugerat că preşedintele Băsescu trebuie să meargă la Bruxelles, la Consiliul European. Premierul Ponta spune că va ţine cont doar decizia Parlamentului României.

Decizia CCR, praf în ochi: Băsesscu şi Ponta spun că merg la Bruxelles

Decizia CCR, praf în ochi: Băsesscu şi Ponta spun că merg la Bruxelles

Curtea Constituţională a constatat existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Guvern, pe de o parte, şi preşedintele României, pe de altă parte, generat de acţiunea Guvernului şi a primului-ministru de a-l exclude pe preşedintele României din delegaţia care participă la Consiliul European în perioada 28 – 29 iunie 2012, se arată într-un comunicat transmis presei, de către de CCR.

„În exercitarea atribuţiilor constituţionale, preşedintele României participă la reuniunile Consiliului European, în calitate de şef al statului. Această atribuţie poate fi delegată de către preşedintele României, în mod expres, primului-ministru”, precizează comunicatul CCR.

Primul-ministru Victor Ponta a declarat că va merge la Bruxelles, unde joi începe Consiliul European, afirmând miercuri că nu este o surpriză decizia Curţii Constituţionale în ceea ce priveşte reprezentarea României la Consiliul European. El a anunţat că va merge la Bruxelles la reuniunea CE de joi şi vineri pentru că legitimitatea necesară dată de Parlament.

„Vreau să vă anunţ că, evident, mâine voi merge la Bruxelles, am în spate şi mă bazez legitimitatea dată nu de cinci judecători numiţi de mine pe criterii politice, ci de Parlamentul României. (…) Sper ca preşedintele să înţeleagă că acest veşnic conflict pe care l-a promovat este împotriva intereselor României. (…) Voi merge la Bruxelles să reprezint interesele cetăţenilor. Preşedintele nu are mandatul necesar”, a afirmat premierul.

25 comentarii

digital 27-06-2012 - 17:08

terminați-l pe acest khior împuțit,odată pentru totdeauna!

Timotei 28-06-2012 - 03:11

VESTE BUNA!!! Draga digital, am vorbit cu Basescu sa-l conving si am reusit, de necrezut. Afla ca a promis sa nu mai stea nici o clipa la Cotroceni, dincolo de sfarsitul mandatului. Si este o promisiune sfanta, facuta cu cruce si juramant. Deci, sa asteptam.

urbos 27-06-2012 - 17:32

La spanzuratoare cu Bashina!

Timotei 28-06-2012 - 03:21

2 SUTURI IN OO, PUNCT TINTIT, COI LOVIT, LUI PONTA

Prima lovitură vine de la Curtea Constituţională (CCR). CCR a decis că reprezentarea României la Consiliul European revine Preşedintelui. Reprezentarea poate fi doar delegată „în mod expres” premierului.

A doua lovitură, tot din direcţia CCR, stabileşte că întreaga lege referitoare la votul uninominal pur nu este conformă cu Constituţia. USL pierde un avantaj major în perspectiva alegerilor.

rsss 27-06-2012 - 18:11

Cei de mai sus sa-l pupati in cursul zilei de maine pe Presedinte.

digital 27-06-2012 - 18:25

și tu pe noi direct în pix!!!!
dar în cursul zilei de azi,iar mâine faci un repeat,ok?!chiar dacă-ți iese azi!!!!
pulifrete mic!

ditta 27-06-2012 - 21:04

la ce limbaj ai, stimate digital, nu ma mir cu gandesti. Cred ca o gaina are mai mult creier ca tine

digital 27-06-2012 - 21:28

ditta von teese?!
what a honor!!!!

Timotei 28-06-2012 - 03:36

Astazi constatam ca marinarul Basescu are cunostinte solide de drept constitutional iar carlanul Ponta (doctor popouri nu in drep) nu prea .

digital 28-06-2012 - 08:22

vorbești tâmpenii,cimitiroteiule!!cum îi șade bine unui băsist!
cu un ccr-aservit,poți face orice,nu-i așa?!
fii măcar precis și corect!nu te da virgină pe centură că tot în bot o iei!

digital 28-06-2012 - 07:33

mai bine țăran pe forum decât bou băsist,așa ca tine!
deh,ce să facem,ne adaptăm după fiecare tipologie,și-l abordăm la nivelul pe care-l etalează!!
dreq de redus ce ești!

tomi 28-06-2012 - 23:50

Ditta,iertați-l pe digital zis și cucurigu,omul este nenorocit, a fost internat de trei ori in ospiciu,o dată s-a aruncat pe geam de la etajul doi cu gratiile de protecție împreună,și căzătura i-a făcut bine,s-a vindecat de schizofrenie dar a dat în paranoia. Mama lui este o nenorocită,o bate de trei ori pe zi,pe tată-su nu că este efectivul companiei de pompieri militari din Pitești așa că se teme de tații lui,=este mulți și răi. De cât l-au bătut tații lui i s-au mutat creierii și ăia puțini ce-i avea în locul plămânilor, așa că acum respiră cu craniul și gândește cu spatele.
cu stimă tomi,prieten bun cu digital și mântuitorul său

Timotei 28-06-2012 - 02:58

BAI HUHULE, LUI NASTASE I-ATI PUS PISCINA BAI, PISCINA???
Pai iai e „celula”? Cu piscina, sauna, si mini teren de golf?

Huhu Ciu 28-06-2012 - 08:01

Cum ramine cu celula lui Basescu in care curind va locui, cu E. Udrea?

tomi 28-06-2012 - 23:53

tu cine dreacu mai esti,sosia lui ciu huhu?

Timotei 28-06-2012 - 03:00

…. nu de cinci judecători numiţi de mine pe criterii politice, ci de Parlamentul României…. CARE NU-I NUMIT PE CRITERII POLITICE??? Dottore de pooli belite!

Paul din Ohio 28-06-2012 - 04:22

Parlamentul e ALES mai Aolica-Timotei-cifulici-Morkova Vesela etc. Nu e NUMIT.

maria 28-06-2012 - 08:23

Alegerea judecatorilor la CCR a fost o batalie in care a comandat basescu si anastase hoata!stim cum a decurs si mai stim ca acest individ a facut ce a vrut in tara aceasta si din tara aceasta! e timpul sa ne lase in pace sa ne traim zilele linistit ca el este un intrigant scandalagiu ! Ati vazut ce delegatie are? Stiti ce hoarda platim pentru cei de la Cotroceni:consilieri pe bune,consilieri dintre tradatorii de partide,consilieri pentru intrigi si defaimare, consilieri peste consilieri ! Un presedinte mult prea scunp pentru Romania aflata pe penultimul loc in topul celor mai sarace tari erupene!

geek-a-contra 28-06-2012 - 12:22

interesant… gurele rele zice ca cc a dat dreptate „sefului statului” care sef al statului dupa drept si constitutie nu exista in Ro. daca nu ma inseala memoria ultimul sef al statului romanesc se chema ion antonescu…..

remi 28-06-2012 - 12:47

Ba ,esti baiat destept.Eu scriu de 4 ore pe toate forumurile asta,si vad ca ziaristii nu percuteaza.Nu exista sef al statului in Ro,ce scriu cei de la CCR?Au baut sifon cu chiorul?

Stefan Pop 28-06-2012 - 23:04

De aceasta data Victor Ponta a incercat sa vada „daca tine poanta juridica”. Din nefericire pentru el a plecat pe „blat” deoarece nu avea „tidula” de la Cotroceni. In aceasta situatie s-a pus intr-o lumina urata si este in plina ilegalitate (ca orice blatist!). Victor Ponta incepe sa devina „avocatul cauzelor pierdute”. Termenul de pronuntare vine curand-curand in noiembrie 2012. Probabil ca tot atunci, toamna tarziu, pe frig si zloata PSD va merge la Bellu sa caute intovarasire cu PNTCD pe Aleea Partidelor Neparlamentare devenite „Istorice”.
Halal!

urbos 29-06-2012 - 01:41

Cacatule, nu trebuie nici o tidula de lqa Cotroceni. Naparca de la Cotroceni e doar un biet reprezentant al statului, asa cum spune Constitutia, deci javra de la Cotroceni trebuiesa primeasca tidula. Iar tidula, oricui i s-ar da, se da de catre PARLAMENT. Ai inteles bai rebutule?

Morkova Vesela 29-06-2012 - 06:42

cei patru apostoli
au fost 3:
Luca si Matei

un crestin 29-06-2012 - 07:23

Vesele,

vezi ca apostoli au fost mai muilti. Evanghelisti au fost 4: Matei, Marcu, Luca si Ioan. Cate evanghelii avem.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS