Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Decizia lui Iohannis după ce a picat Guvernul Dăncilă (video)

Decizia lui Iohannis după ce a picat Guvernul Dăncilă (video)

scris de A.P.
166 Afisari

Preşedintele Klaus Iohannis se va consulta, vineri, cu partidele şi formaţiunile parlamentare pe tema unui nou guvern, după ce moţiunea de cenzură a fost adoptată de Parlament.

Astfel, consultările la Palatul Cotroceni vor începe vineri, la ora 11,00, cu delegaţia PNL, urmând ca apoi şeful statului să se consulte cu delegaţia USR – ora 11,30, cu delegaţia UDMR – ora 12,00, cu delegaţia PMP – ora 12,30, cu delegaţia grupului parlamentar Pro Europa – ora 13,00, delegaţia ALDE – ora 13,30, delegaţia grupului parlamentar al minorităţilor naţionale – ora 14,00 şi cu delegaţia PSD – ora 14,30.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat convocarea partidelor parlamentare pentru consultări, subliniind că este nevoie urgentă de un guvern.

„Voi convoca partidele parlamentare la prima rundă de consultări mâine, începând cu ora 11,00, fiindcă avem urgentă nevoie de un guvern. Voi asculta opţiunile partidelor şi voi propune o soluţie de executiv cu mandat foarte clar, care să asigure o guvernare responsabilă şi eficientă până la următoarele alegeri parlamentare, indiferent când se vor desfăşura acestea”, a declarat Iohannis la Palatul Cotroceni.

El a subliniat că cea mai bună soluţie pentru redarea legitimităţii Parlamentului sunt alegerile anticipate.

„Acestea nu se pot face decât dacă există un consens al formaţiunilor parlamentare. În cadrul consultărilor va conta în ce măsură există un astfel de consens şi care este cea mai bună variantă pentru bunul mers al României în perioada imediat următoare”, a adăugat Iohannis.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult