Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Decizii luate în ședința PNL din 20 noiembrie 2023

Decizii luate în ședința PNL din 20 noiembrie 2023

scris de P.C.R.
402 Afisari

Liderii PNL s-au întâlnit luni în ședința Biroului Politic Național de la ora 11.00 și discută, printre alte subiecte, numirea lui Sebastian Burduja (38 de ani) ca președinte al PNL București, dar și fuziunea cu ALDE, partidul fondat de Călin Popescu Tăriceanu.

Liberalii au stabilit și echipa de campanie pentru cele patru rânduri de alegeri din 2024. Din echipă vor face parte secretarul general Lucian Bode, cei patru primvicepreședinți (Rareț Bogdan, Dan Motreanu, Gheorghe Flutur și Iulian Dumitrescu), precum și lideri locali cu rezultate foarte bune – Emil Boc, Ilie Bolojan, Ion Dumitrel.

PNL îl va numi în fruntea filialei din Capitală pe ministrul Sebastian BurdujaS

Sbiectul șefiei PNL București este extrem de important, pentru că de obicei șeful filialei e și candidat la Primăria Capitalei. E notoriu faptul că Nicușor Dan, actualul primar general al Capitalei, are o relație tensionată cu Sebastian Burduja, care conduce acum PNL Sector 1.

Locul de șef al PNL București e vacant după ce Ciprian Ciucu, primarul PNL al Sectorului 6, a demisionat din funcție. El a fost sub presiune din partea conducerii partidului să renunțe la susținerea pentru Nicușor Dan.

Postul de șef interimar al PNL București e deținut acum de Hubert Thuma, președintele Consiliului Județean Ilfov.

Șefii județeni care nu vor atinge target-urile asumate în alegeri vor trebui să renunțe la funcția din partid. Inclusiv Nicolae Ciucă este vizat, dacă partidul nu va obține la nivelul național un scor electoral conform cu estimările din PNL.

Primul test electoral va fi reprezentat de alegerile europarlamentare. După acest scrutin vor urma alegeri locale, parlamentare, iar anul viitor electoral se va termina cu prezidențialele.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS