Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Declaratii incendiare ale lui Sorin Ovidiu Vintu despre Traian Basescu

Declaratii incendiare ale lui Sorin Ovidiu Vintu despre Traian Basescu

scris de Ziua Veche
0 afisari

Traian Basescu este vinovat pentru tot ceea ce se intampla rau in Romania, a declarat omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu, intr-un interviu acordat Realitatea TV in luna mai si difuzat de-abia joi, 16 septembrie, dupa eliberarea sa din arestul Politiei Capitalei.
„Il consider responsabil de tot ceea ce se intampla rau in aceasta tara astazi pe actualul presedinte al Romaniei, Traian Basescu”, a subliniat Vintu.

„In Romania nu mai investesc pentru simplul motiv ca domnul Basescu si-a pus toti cainii sa sara pe mine: procurori, judecatori, militieni. Aici orice sergent-major iti poate bloca conturile”, a afirmat el.
In opinia sa, locul institutiilor puternice pe care si le-ar fi dorit in Romania „azi e luat de Traian Basescu”, iar aceste institutii sunt „praf”.
Omul de afaceri a spus ca se astepta ca, dupa alegeri, in creierul „domniei sale se va instala si o constiinta istorica” si ar fi fost dispus sa sprijine „orice demers constructiv al acestui personaj”.
Din pacate, dupa alegeri, „acest personaj” (Traian Basescu, n.r.) „a derapat si mai rau”.
„Nu, nu pot sustine un domn precum domnul Traian Basescu. Consider ca acest domn trebuie izolat pe scena politica romaneasca„, a subliniat el.

„Am auzit ca Videanu era interesat de Realitatea TV”

 

El a subliniat ca nu are nicio intentie sa vanda trustul de presa Realitatea Catavencu: „De vreun an si jumatate se tot vehiculeaza ca as vinde… Nu, nu am avut nicio clipa intentia sa vand, sa imprumut si sa gajez activurile 🙂… mai nou din cate inteleg se pare ca din zona dlui Videanu se aude ca s-a cumparat Realitatea…”
„Se tot vehiculeaza ideea ca grupul asta ar urma fie cumparat de Dinu Patriciu. Zvonuri pe care domnia sa nu le-a infirmat, pentru ca starea de megalomanie care il caracterizeaza face, daca nu sa lanseze macar, sa lase sa se inteleaga ca ar fi adevarat”, a comentat Vintu.

„Nu am stofa de tradator”

 

Sorin Ovidiu Vintu a dezmintit zvonurile potrivit carora l-ar fi tradat pe Mircea Geoana, in timpul campaniei pentru alegerile prezidentiale din 2009: „Vizavi de opinia unor domni ca l-as fi tradat pe Geoana, eu nu am stofa de tradator si nu fac parte din modelul cultural pe care o categorie de politicieni incearca sa o impuna”, a spus el.
Pe de alta parte, Vintu a precizat ca nu a „pus bani in campania electorala” de la prezidentiale si s-a intrebat „de unde prostia asta ca un om de afaceri nu are voie sa se intalneasca cu un om politic”.

„Imi iubesc tara

Sorin Ovidiu Vintu a spus ca, din punct de vedere al omului de afaceri, considera ca ar trebui sa plece din Romania, dar ca cetatean nu vede unde ar putea trai in alta parte. „Imi iubesc tara”.
Intrebat de jurnalistul Adrian Ursu cum se explica faptul ca Vintu, ca om de afaceri, are o viziune de dreapta, iar Realitatea TV apare uneori ca avand accente de stanga, el a raspuns: „Dreapta nu inseamna sa-ti asasinezi cetateanul. Dreapta, ca si stanga, ar trebui in primul rand sa-si protejeze cetateanul.”

 

0 comentariu

obelix 18-03-2010 - 11:59

…, Rasputin, cand afirmi ce afirmi? De cate ori ai vazut tu cand si ce am cerut? Apropo. Te uti prea mult la tembelizor. Exista mai multe condamanari. Iti dau un singur exemplu: dosarul revolutiei de Cluj. Sunt patru militari care fac inchisoare. Un general, doi colonei si un maior. Condamnarea a fost in 2005. Iar generalul este chiar fostul comandant al Armatei a IV-a Transilvania.
Aaa, si era sa uit, nu sunt militar. Multumesc pt „bese-n cizme”! Si imi cer si scuze. Am exagerat, cand te-am injurat!

ILDERIM 18-03-2010 - 13:32

Nu trebuie sa te lupti prea des cu un singur inamic, pentru ca astfel va invata arta razboiului de la tine.

oblioo 18-03-2010 - 15:27

La emisiunea Se întâmplă acum a domnului Tudor Barbu de la OTV, invitatul său profesorul Mircea Coșea, fost ministru al privatizării, a făcut o dezvăluire teribilă, cumplită: legea 15, emisă de guvernul Petre Roman, lege care a decis cum să se desfășoare privatizarea economiei românești și a avuției statului român, nu a fost lucrată de nimeni din guvern, nu a fost elaborată de experții noștri, din guvern sau din Parlament, ci a fost adusă și depusă pe biroul lui Petre Roman de către Silviu Brucan! Informația a fost reluată și comentată a doua zi împreună cu domnul Constantin Cojocaru. Așadar, nu este o vorbă oarecare, ci o dezvăluire care pur și simplu îți taie răsuflarea. Cine a conceput legea 15? Cine a impus-o, cu ajutorul lui Silviu Brucan și Petre Roman modul în care să se profucă privatizarea în România? Cui trebuia să-i folosească această lege? Cine și ce interese sunt în spatele acestei trădări?
Nu pot să nu-mi aduc aminte de comédia jucată pe 22 decembrie 1989 de cei doi, Silviu Brucan și Petre Roman, când primul se făcea că-l ia la rost pe tinerelul în pluover roșu, cu vorbele „Dar tu cine mai ești?” Adică cominternistul și trădătorul de Țară Silviu Brucan se purta ca și când nu ar fi avut cunoștință de trădătorul Valter Roman că este tatăl fiului său, Petre Roman, la fel de cominternist și de trădător…

oblioo 18-03-2010 - 15:37

Romania a fost promisa Israelului…
Cand Shimon Peres facea aceasta afirmatie Romania nu era inca vanduta, dar el era sigur ca va fi vanduta.
http://www.youtube.com/watch?v=ohtU7x6dKb8&feature=player_embedded
Armata romana si Biserica ortodoxa romana le stau in cale, pentru ca ele sunt pavaza neamului romanesc si acesta este singurul motiv pentru care aceste doua institutii sunt atacate. Pacatele trecute nu au nicio relevanta pentru prezent, sunt doar pretexte.

Pribeagul 18-03-2010 - 16:47

LEGE nr. 15 din 7 august 1990
privind reorganizarea unitatilor economice de stat ca regii autonome
si societati comerciale

La aceasta lege te referi?

Rasputin 18-03-2010 - 16:54

…da. Uitasem de cei de la Cluj.
Dar cei de la punctul 1?
Să nu-mi spui că nu erau cunoscuţi de mult. Cine i-a apărat ştim. Dar dece nu faceţi ceva pentru ca să plătească pentru faptele lor de trădare?
Cît timp vor fi liberi şi vor primi din partea statului Român pensii ca şi militarii cinstiţi, nu va fi linişte.
Cei din interiorul armatei trebuie să acţioneze şi să rezolve.

P.S. La televizor, cît mă uit, ştiu să cern informaţiile primite…
Ce nu se confirmă şi din alte surse nu bag în seamă…
Cel puţin eu, nu pot fi păcălit cu vorbe.

ILDERIM 18-03-2010 - 20:04

Daca generalii, coloneii si ofiterii onesti din Armata Romaniei declara public ceea ce stiu, atunci se duce dracului regimul lui Basescu si vor face inchisoare Iliescu si Constantinescu. Pentru tradare de tara. Asa ca mai dimueaza demagogia domnule Rasputin, stupid people!

ioan pentru enirtori 19-03-2010 - 08:41

Pai armata nu este justitie, numai in capul unora sunt turbulente. Nu sutinem ca in armata nu ar fi unele disfunctii sau oameni care nu au ce cauta acolo. Acestia insa sunt mana in mana cu politicienii gen Voicu si oameni care judeca precum cei care culpabilizeaza armata. A culpabiliza intreaga institutie, este prea mult Culpabilizarea generala inseamna nestiinta. Si ca sa nu ne mai jucam cu, cuvintele iata cum este dfinit in DEX cuvantul mercenar:
‘ MERCENÁR s.m. 1. Militar angajat cu plată într-o armată străină; lefegiu. 2. (Fig.) Persoană care pentru bani, se pune în serviciul oricui, luptând pentru interese de orice natură. // adj. Care aparține mercenarilor; format din mercenari. ♦ Care acționează plătit. [Cf. fr. mercenaire, lat. mercenarius < merces – salariu]"
Daca reusiti sa traducei veti vedea ca miitarii armatei romane sunt in slujba statului roman si indeplinesc obiectivele de politica a statului.Mai trbie spus ca, mercenarii sunt pltitii gras nu cu o solda aroape de salariul minim pe economie si o diurna pentru misiuni egala cu cea ce castiga un capsunar! Ca o ultima recomandare cei care denigrati armata lasati-va de comentarii pentru ca nu cunoasteti macar cu funtioneaza, istitutiile statului. Cei care va platesc sa o faceti au angajat persoane necalificate.

Nellu 19-03-2010 - 09:09

Armata de care vorbesti este in lupta grea cu pensiile deci are alte prioritati..
BOR-ul este o minoritate numerica si economica in Oceanul Catolic care numai de conflicte care i-ar deposeda de putinul de care au ramas nu le arde.
Adevarata armata este plecata la lupta ca „salariati” Nato si in mod sigur nu se vor bate pt 500 eu pe luna leafa cand au astazi 3000 eu si asigurarile medicale de rigoare.
Deci nu iti ramane decat sa-ti mai faci lectiile geopolitica ca azi ai dat-o in bara.
In rest nu cred ca un Iluminat cum este Peres neam de negustor sa faca o asa afacere proasta sa cumpere ceva falimentar la pretz mare.Poate cand se va declara falimentul general ca in Grecia va participa la licitatia publica si va oferi un pretz de rigoare.Cine ar cumpara o „propietate” cu 150 miliarde $ datorii fara insule de vanzare ?Poate ca Ukraina ca sa-si intregeasca 1/2 insula Serpilor.(daca BOUk ca parte juridica va accepta BOR-ul ca tovaras de afaceri- nu de alta dar au si asa divergente religiose cu calendarele…).
Deci problema este mai grea asa ca cand afirmi ofertele de casatorii ca cea postata despre Iluminatul Peres din punct de vedere al religiei semitii se casatoresc intre ei ,exact ca si catolicii.Deci poate ca oferta o sa-ti vina de la slavonii de la rasarit care asteapata cu nerabdare sa scada pretzul zestrei mirese mioritice.(duapa ce hunii lui Atilla- catolicii isi vor termina masa mioritica).

Nellu 19-03-2010 - 09:48

Probbil ca nu ai invatat proverbele mioritice:
-cand cateaua nu vrea cainele nu poate.
-dupa razboi vin multi viteji (revolutionari).

Deci concluzia pe care o tragi este mai putin magulitoare pentru poporul-grupul etnic de care vorbesti.Daca o minoritate reuseste de sute de ani incepand de la otomani,fanarioti….. sa va conduca nu ai de ce sa te miri ce se intampla la nord de Brashov.Inca putin vei avea si „post de granita” cand vei vroi sa calatoresti in teritoriile cu minoritati romanesti.
La inceput nu a fost Brucan sau Petre Roman au fost romanii,turcii,rusii,austriecii…..
Probabil ca singurul proverb bine intiparit in capul tau este :capul plecat sabia nu-l taie in rest cu miorlaiala nu faci nimic decat sa bati apa in piua.
De obicei pe conducatori ti-i alegi democratic mai mult sau mai putin sau in functie de privilegiile pe care crezi ca le poti obtine de la ei.
Este ca si politica mioritica in domeniu azi este francofona maine anglosaxona in functie de necesitati.Azi esti cu maresalul si caporalul maine esti cu geniile dela rasarit.
Problema ta este ca cauti „vinovatii” la altii in gradina dupa princiul mioritic:daca crapa capra mea sa crape si a vecinului.Deci daca consideri ca de doua milenii „altii” te conduc atunci ai mai multe posibilitati :alegeti un teritoriu monolit ca etnie si religie sau integreaza-te in ceace ai fara sa cauti „taurul in coarne” -caci de sute de ani melodia este la fel.
Mai schimba placa caci este uzata si ori esti „IN ” ori esti „OUT”.
Caci asa este in istoria locala mioritica :eroul de ieri este tradatorul de azi ,conspiratiile etnice si religiase te mananca etc ete.Ai uitat cate osanale le-ai ridicat cand aveai ciolanul asigurat.
Vremurile se mai schimba si ciolanul sau cea a mai ramas din el este si mai mic ,iar lupta pentru el este mai mare.Deci nu fii greiere ci furnica daca vrei ciolan cu carne…

Nellu 19-03-2010 - 09:55

Stenogramele DNA-Voicu: Băga-mi-aş p…. în Geoană! Îl arestez pe Onţanu şi îi fac dosare lui Oprea

Nimic nu mai contează atunci când îţi doreşti un fotoliu de ministru! Asta arată documentele trimise de procurorii anticorupţie în Parlament pentru a obţine avizul de arestare a senatorului PSD Cătălin Voicu. Potrivit stenogramelor, publicate de HotNews vicepreşedintele comisiei de Apărare din Senat a negociat la sânge instalarea în funcţia de ministru al Internelor pe sentinţe la instanţa supremă.
….
Visul lui Voicu: Să dea afară pe toată lumea de la DNA

Potrivit referatului DNA obţinut de HotNews, senatorul PSD Cătălin Voicu s-ar fi întâlnit cu senatorul Alexandru Mazăre şi cu chestorul de poliţie în rezervă Constantin Matei în noiembrie 2009 pentru a gândi ce urma să facă primul dacă ajungea la putere.
……
Voicu Cătălin: Să unim DNA-ul cu DIICOT-ul!
Matei Constantin: Da’ ei ştiu….
Voicu Cătălin: Ca să pot da afară pe toată lumea.
Matei Constantin: Da’, poate, îl ştie Brăiloiu mai bine!
Voicu Cătălin: Purificare! Nu mai e Direcţia Naţională Anticorupţie, Direcţia de Crimă Organizată şi Anticorupţie! Am de mult proiectul asta în cap. L-ai adus pe Miclescu de la pensie, l-ai pus acolo, ai terminat, e fiară! Dosarul „Flota” a lucrat el, tot cu Vasile Draghici, de la ei de la Constanţa şi cu Oţel, procuroru’ ăsta…
Mazăre Alexandru: Băi, şefule, da’ nu ne ia iar pe noi?
Voicu Cătălin: Nu!
Mazăre Alexandru: Îm?
Voicu Cătălin: (vorbeşte în şoaptă): Cine să vă mai ia pe voi?
Mazăre Alexandru: Păi, nu ştiu, întreb şi eu!
Voicu Cătălin: Un Dumnezeu, poate, atât!
(…)

sursa: HotNews

1 2

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult