Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Demisie cu cântec la Cotroceni. Iohannis nu mai are purtător de vorbe

Demisie cu cântec la Cotroceni. Iohannis nu mai are purtător de vorbe

scris de A.P.
13 afisari

Tatiana Niculescu Bran a anunțat marți că s-a retras din funcția de purtător de cuvânt al președintelui Klaus Iohannis.

Tatiana Niculescu Bran

Tatiana Niculescu Bran

„Azi, 21 aprilie a.c., m-am retras din funcția de purtător de cuvânt, de comun acord cu președintele României. Decizia mea a fost motivată de constatarea că în perioada decembrie 2014 — aprilie 2015, colaborarea mea cu presa nu a fost cea pe care aș fi dorit-o”, arată Tatiana Niculescu Bran, într-o declarație publicată de Administrația Prezidențială.

Ea afirmă că va susține în continuare proiectul de țară al lui Klaus Iohannis, indiferent de raporturile sale profesionale cu Administrația Prezidențială.

a fost numită în 22 decembrie 2014 în funcţia de consilier prezidenţial, după ce Klaus Iohannis anunţa, în 8 decembrie, pe când era preşedinte ales, că aceasta va fi purtătorul său de cuvânt după preluarea funcţiei de şef al statului.

Niculescu Bran a fost între 1995 şi 2004 redactor la Radio BBC World Service, Secţia Română de la Londra, iar între 2004 şi 2008 a condus biroul BBC World Service de la Bucureşti. Niculescu Bran a publicat, în 2006, primul roman non-ficţional din literatura română, „Spovedanie la Tanacu”, urmat, în 2007, de „Cartea Judecătorilor”. Cele două romane, în dramatizarea autoarei, au devenit piese de teatru. „Spovedanie la Tanacu” a avut premiera la New York în 2007, în regia lui Andrei Şerban. Acelaşi volum a inspirat, de asemenea, filmul „După dealuri” al lui Cristian Mungiu, film dublu premiat la Festivalul de la Cannes 2012.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult