Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Demisii la PNL după dezastrul din alegerile parlamentare

Demisii la PNL după dezastrul din alegerile parlamentare

scris de G. D.
17 afisari

Președintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat luni că își va depune mandatul de la conducerea partidului, precizând că acest gest a fost anunțat și de alți lideri liberali.

alina gorghiuSecretarul general al PNL, Ilie Bolojan, şi preşedintele Organizaţiei PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, au demisionat luni din funcţii, potrivit unor surse liberale.

„Am avut încă de ieri discuții constante cu colegii mei de partid, cu liderii din teritoriu, cu conducerea centrală și i-am informat că pentru mine nu există alt gest decât cel al depunerii mandatului. (…) Sunt și alți lideri din conducerea partidului care își asumă aceeași atitudine ca cea pe care v-am descris-o ulterior”, a spus Gorghiu, într-o conferință de presă.

Ea a susținut că PNL va face opoziție.

„Cred că în continuare oferta PNL în ceea ce privește lista de candidați și programul de guvernare a fost una bună, însă votul covârșitor s-a dus înspre PSD. Dați-mi voie să recunosc victoria PSD. Au un program de guvernare care presupune multe promisiuni, un program de guvernare pe care PNL, din opoziție, se va asigura că viitorul guvern îl va duce la îndeplinire. Vom face opoziție, o opoziție curată, fermă”, a dat asigurări liderul PNL.

Alina Gorghiu a subliniat că va colabora în continuare cu colegii liberali, indiferent de poziția pe care o va ocupa.

„A fost o onoare pentru mine să fiu președintele PNL doi ani. A fost o onoare să colaborez cu toți din interiorul partidului, cu colegii mei și o să-i asigur că o să fac asta în continuare indiferent de poziția pe care o voi ocupa în PNL”, a arătat Gorghiu.

Ea a anunțat că luni, la ora 18,00, va avea o discuție cu liderii din 20 de filiale cu rezultate peste media națională și că Biroul Politic Național al PNL se va reuni marți, unde va propune convocarea Convenției Naționale pentru luna februarie.

„Le voi propune colegilor mei și în această seară și mâine în BPN să accepte propunerea mea să convocăm rapid Convenția Națională a partidului, forul care organizează alegerile în PNL. Sper să se poată într-un calendar undeva la jumătatea lunii februarie. Vom vedea procedural și statutar cum se desfășoară calendarul, dar în mod cert este necesar, este nevoie să se stabilească o nouă conducere a PNL, este nevoie de o conducere legitimă, de un nou start, de coerență, de stabilitate și de un act politic eficient”, a afirmat liderul PNL.

Potrivit acesteia, în cadrul BPN se va decide formula de interimat.

Gorghiu a subliniat că pe final de mandat are ca obiectiv „solidaritatea PNL”.

„Mi-aș dori ca toți colegii mei să rămână uniți în această formulă. Îmi doresc să devenim o opoziție puternică la PSD pentru că, chiar dacă astăzi vedeți un PSD la procentele pe care le-au obținut în alegeri și sunt foarte multe, vă asigur și sigur veți constata din istorie că PSD face și multe alte lucruri mai neplăcute la guvernare, dar vă asigur că-i vom monitoriza atent și că știm noi, cei din PNL, să facem opoziție așa cum trebuie și când trebuie. Am convingerea că vom depăși acest șoc electoral, acest rezultat deloc bun pentru PNL și vom merge mai departe”, a completat ea.

Gorghiu a mulțumit electoratului de dreapta pentru încredere și voturi.

Președintele PNL Timiș, Nicolae Robu, a propus, luni, dizolvarea Biroului Politic Național (BPN) al PNL, prin demisia de onoare a tuturor membrilor săi, în frunte cu președintele Alina Gorghiu, în urma rezultatului alegerilor ”dezastruoase”.

Nicolae Robu, care deține funcția de vicepreședinte al PNL, susține că ”rezultatele obținute de PNL la alegerile parlamentare sunt dezastruoase”, iar explicațiile sunt ”multiple și complexe” și se impune o analiză serioasă, făcută cu profesionalism, pentru a le cunoaște cu precizie.

”Până atunci, se impune și asumarea răspunderilor pentru ele. A căuta responsabilii ba la Cotroceni, ba la Palatul Victoria, respectiv a pune totul în responsabilitatea președintelui PNL Alina Gorghiu este profund incorect”, spune Nicolae Robu.

El propune mai multe măsuri, între care organizarea de alegeri interne la toate nivelurile, de jos în sus, până la finele lunii februarie 2017, ”dizolvarea actualului BPN prin demisia de onoare a tuturor membrilor săi, în frunte cu președintele partidului, demisia tuturor președinților de filială care au obținut un scor mai mic de 30%, ”deci inclusiv a subsemnatului” (Nicolae Robu, n.r.), constituirea unui BPN interimar format din toți președinții de filială care au obținut un scor mai mare decât scorul mediu pe țară al partidului, ”plus actualul președinte Alina Gorghiu, care să asigure conducerea colectivă a partidului, până la alegerile interne”.

Liberalul timișean mai propune numirea de către noul BPN, dintre membrii săi, a unui președinte interimar care să conducă partidul, până la alegerile interne, numirea de către BPJ-uri a unor președinți de filială interimari, care să asigure conducerea filialelor până la alegeri, iar în filialele cu scor sub scorul mediu pe țară al partidului, aceștia vor fi obligatoriu alții decât cei în funcție la data alegerilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult