Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Demiterea preşedintelui, la mâna senatorilor

Demiterea preşedintelui, la mâna senatorilor

scris de A.B.
9 afisari

Comisia juridică a Senatului a aprobat proiectul de lege care modifică Legea referendumului astfel încât demiterea preşedintelui să se poată realiza prin votul majorităţii voturilor valabil exprimate la referendum.

senat

foto: ziarelive.ro

Proiectul de lege a trecut  prin Comisia juridică pentru raport urmând ca tot luni, plenul Senatului să se pronunţe prin vot asupra sa. Surse din USL susţin că guvernul îşi propune ca legea să fie adoptată şi de către deputaţi cel târziu săptămâna viitoare. Iniţiativa legislativă aparţine deputatului PNL Cornel Pieptea şi senatorului PSD, Georgică Severin. În expunerea de motive aceştia arată că doar referendumul pentru demiterea şefului statului necesită o majoritate a celor înscrişi pe listele electorale, în timp ce referendumul pe alte probleme de interes naţional poate fi validat doar cu majoritatea celor care se prezintă la vot. „Această formă diferită de stabilire a rezultatului referendumului în cazul demiterii preşedintelui României nu îşi găseşte justificarea în prevederile Constituţiei, în legea fundamentală nefăcându-se o ierarhizare a problemelor deosebite ce pot face obiectul referendumului naţional”, spun cei doi. În consecinţă, iniţiatorii propun modificarea articolului 10 din Legea 3/2000 astfel încât demiterea preşedintelui României este aprobată dacă a întrunit majoritatea voturilor valabil exprimate, la nivelul ţării, ale cetăţenilor care participă la referendum. Astfel, referendumul naţional, indiferent de obiect, se va desfăşura după aceleaşi reguli, garantându-se astfel unitatea de tratament, precum şi o corectă reprezentare a voinţei alegătorilor. Proiectul a fost depus pe 17 mai.

3 comentarii

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 18-06-2012 - 16:19

NEXT steep !

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 18-06-2012 - 16:22

O CE VESTE …MINUNATA de la SENAT se arata !

tomi 18-06-2012 - 17:48

Nu intzeleg de ce s-au alocat cite doua scaune senatorilor, vad ca tot la doua scaune sta cite un individ numit senator. De mirare sa mearga lucrurile ca pe roata cu o asa disciplina guvernamentala?
tomi

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult