Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Deputatii au adoptat Legea responsabilitatii fiscal-bugetare

Deputatii au adoptat Legea responsabilitatii fiscal-bugetare

scris de Ziua Veche
4 afisari

 

Camera Deputatilor a dezbatut si adoptat, marti, proiectul de lege al responsabilitatii fiscal-bugetare, inregistrandu-se 135 de voturi „pentru”, 97 „impotriva” si o abtinere, transmite Agerpres.


Proiectul urma sa fie supus dezbaterii miercuri, dar, la propunerea liderului grupului parlamentar al PD-L, Mircea Toader, a intrat pe ordinea de zi de marti. Proiectul de lege urmeaza sa fie trimis la promulgare. Potrivit raportului, acest proiect are ca obiect de reglementare procedurile de elaborare a bugetelor multianuale, stabilind limite privind rectificarile bugetare efectuate in cursul anului, regulile fiscale privind cheltuielile totale, cheltuielile de personal si deficitul bugetar, dar si infiintarea Consiliului fiscal.

Democrat-liberalii, prin deputatul PD-L Petru Calian, au sustinut ca proiectul legii responsabilitatii fiscal-bugetare este cel mai important din acest an in domeniu, iar adoptarea sa este solicitata si de FMI. O opinie similara a exprimat si deputatul UDMR Petru Lakatos, care a afirmat ca legi asemanatoare au fost adoptate si in tarile recent intrate in Uniunea Europeana.

De cealalta parte, reprezentantii PSD+PC au criticat proiectul de lege, sustinand ca are multe probleme de constitutionalitate si contine multe ambiguitati. Liberalii chiar au propus retrimiterea la comisie a proiectului, dar solicitarea lor a fost respinsa la vot.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS