Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Deputaţii au votat proiectul de lege privind câinii fără stăpân

Deputaţii au votat proiectul de lege privind câinii fără stăpân

scris de L.M.
3 afisari

Proiectul de lege privind câinii fără stăpân a fost adoptat marţi de plenul Camerei Deputaţilor. Proiectul a fost adoptat cu 266 de voturi „pentru”, 23 de voturi „împotrivă” şi 20 de abţineri.

Deputaţii au votat proiectul de lege privind câinii fără stăpân

Deputaţii au votat proiectul de lege privind câinii fără stăpân

La votul final au asistat de la balcoane şi câteva zeci de reprezentanţi ai ONG-urilor care sunt împotriva eutanasierii câinilor fără stăpân.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, tot marţi, amendamentul la Legea privind câinii fără stăpân care stabileşte un termen de 14 zile în care câinii sunt ţinuţi în adăposturi, după care, dacă nu sunt revendicaţi sau adoptaţi, să fie eutanasiaţi, edilii având posibilitatea să amâne eutanasierea.

Amendamentul a fost adoptat cu majoritate de voturi, după ce reprezentanţii PDL, PSD şi PNL şi-au exprimat susţinerea faţă de forma legii rezultată de la comisie.

Fostul senator Marius Marinescu a susţinut, marţi, după votul în plen, că va contesta legea la Curtea Constituţională.

Iubitorii de animale prezenţi marţi lângă Palatul Parlamentului s-au declarat revoltaţi de faptul că deputaţii au adoptat legea care prevede posibilitatea eutanasierii câinilor fără stăpân după 14 zile de la aducerea în adăposturi. Aceştia au organizat un miting în Parcul Izvor din Capitală. Ei spun că se vor adresa autorităţilor europene, argumentând că doar cu presiuni din afară legile vor fi aplicate în mod corect.
Iubitorii de animale au catalogat noua lege a maidanezilor ca fiind un act criminal şi susţin în continuare că aceşti câini nu trebuie omorâţi, ci îngrijiţi. La mitingul organizat în Parcul Izvor participă aproximativ 250 de persoane.

3 comentarii

UnUL 11-09-2013 - 21:10

Vor fi stransi de pe strazi si eutanasiati si maidanezii cu 2 poicioare, gen Bubos, Salaud, Degetel, Basinel, etc.? Ar fi minunat.

UnUL 11-09-2013 - 21:10

Erata : „cu doua picioare”.

Contra 11-09-2013 - 21:42

Lua-v-ar Dracu’! Necioplitilor! Atata stiti: sa faceti rau.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult