Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Deputații AUR au boicotat ședința de plen și s-au înfășurat în tricolor

Deputații AUR au boicotat ședința de plen și s-au înfășurat în tricolor

scris de Misu Andrei
87 Afisari

Scandal cu amenințări în plenul parlamentului. Deputații AUR au protestat înfășurați în tricolor față de tergiversarea votului moțiunii de cenzură împotriva guvernului Cîțu. Liderul AUR, George Simion, a avut un schimb de replici dur cu vicepreședintele Camerei, Florin Roman, pe care l-a amenințat din nou cu scoaterea din sală cu chestorii. Asta la nici o săptămână după ce Florin Roman a fost scos cu forța din sală.

foto: facebook

Florin Roman, vicepreședinte al Camerei Deputaților: „Îl invit la cuvânt, din partea grupului AUR, pe domnul Simion George Nicolae, liderul USR…AUR, îmi cer scuze”.

George Simion, liderul deputaților AUR: „Domnu’ Roman, aveți grijă că nu stați prea bine pe scaun acolo”.

Florin Roman, vicepreședinte al Camerei Deputaților: „Stau foarte bine domnul Simion”.

George Simion, liderul deputaților AUR: „Asta până chem chestorii”.

Florin Roman, vicepreședinte al Camerei Deputaților: „Aveți grijă dumneavoastră cu regulamentul”.

George Simion, liderul deputaților AUR: „În semn de protest față de tergiversarea introducerii la vot a moțiunii de cenzură, grupul AUR nu va vota legile de astăzi și vom permanentiza acțiunea noastră de protest, dacă continuă încălcarea Constituției și a termenelor prevăzute de Constituție. Vom fi prezenți în afara sălii de plen, dar nu votăm”.

Moțiunea de cenzură a fost citită pe 9 septembrie în plenul reunit al Parlamentului, ședință care a fost marcată de un scandal fără precedent. Constituția prevede că dezbaterea și votul asupra moțiunii trebuie să aibă loc după 3 zile de la citire, însă nu precizează un termen limită. Aceasta a dus la tensiuni între partidele care au inițiat moțiunea și o parte din PNL, precum și PSD, care nu a dorit să susțină în ședințele conducerilor parlamentare cererile USR PLUS și AUR pentru stabilirea unui calendar de dezbatere și vot.

CCR analizează punctele de vedere transmise de Camera Deputaților și Senat și de președinții acestora, care au formulat opinii diferite față de instituțiile pe care le conduc, în presupusul conflict juridic de natură constituțională între Parlament și Guvern, sesizat de premierul Florin Cîțu, privind depunerea moțiunii de cenzură înaintată de USR PLUS și AUR.

Parlamentul și Guvernul au avut până astăzi termen să trimită la CCR punctele de vedere. Judecătorii constituționali vor stabili când va avea loc ședința de judecată.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS