Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Deputaţii Ovidiu Silaghi şi Eduard Hellvig şi-au dat demisia

Deputaţii Ovidiu Silaghi şi Eduard Hellvig şi-au dat demisia

scris de M.A.
7 afisari

Deputaţii PNL Ovidiu Silaghi şi Eduard Hellvig şi-au dat marţi demisia din Parlament, a anunţat preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, în plen.

Deputaţii Ovidiu Silaghi şi Eduard Hellvig şi-au dat demisia

Deputaţii Ovidiu Silaghi şi Eduard Hellvig şi-au dat demisia (foto: Mediafax)

Plenul Camerei Deputaţilor a votat în unanimitate vacantarea mandatelor celor doi deputaţi liberali, transmite Agerpres. Procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a solicitat procurorului general să sesizeze Camera Deputaţilor pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale împotriva deputatului Ovidiu Silaghi, pentru trafic de influenţă în formă continuată, fapte despre care există indicii şi date că ar fi fost săvârşite în perioada în care acesta avea calitatea de ministru al Transporturilor.

În cazul lui Eduard Hellvig acesta ar urma să preia fotoliul de europarlamentar. Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat săptămâna trecută că secretarul general al partidului, Eduard Hellvig, va deveni europarlamentar pe unul dintre cele două locuri vacante ale liberalilor în Parlamentul European.

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, liderul PNL, a declarat marţi că motivul pentru care Ovidiu Silaghi şi Eduard Hellvig au demisionat din Parlament este pentru a prelua mandatele de europarlamentari. „Motivul este unul simplu. Cum ştiţi, prin plecarea din Parlamentul European a domnului Cristian Buşoi şi a doamnei Ramona Mănescu, s-au vacantat două locuri care, în mod normal, sunt completate cu colegi de pe listă, cu cei care doresc să folosească această candidatură pentru că au fost şi colegi care nu au dorit. Domnul Silaghi şi domnul Hellvig se aflau pe această listă şi merg în PE. Dacă în legătură cu domnul Silaghi există întrebarea privitoare la situaţia sa juridică, nu are niciun fel de influenţă, Parlamentul European are aceleaşi reguli ca şi Parlamentul României. În niciun fel prezenţa sa în PE nu va obstrucţiona sau întârzia demersurile pe care DNA sau altcineva va dori să le facă”, a spus acesta.

5 comentarii

UnUL 03-09-2013 - 19:07

Două lichele mai puțin în parlament. Nu-i nimic : vin altele!

urbos 03-09-2013 - 19:09

Sifilitic imputit, cati ai vazut tu sa-si dea demisia din Parlament? Sa nu-mi zici de lepadatura Basescu, ala NU a demisionat.
Moartea e sigura solutie in ceea ce va priveste, starpituri basiste. Si vine!

UnUL 03-09-2013 - 19:14

Nu a demisionat? Dar ce a făcut, puișor?

mircea 03-09-2013 - 20:01

bine ca toate PeDeLeprele care sunt sparlamentari si-au castigat colegiul cu ciordealaa si pomana,denumita de voi redistribuire-credibililor

UnUL 03-09-2013 - 20:14

Mirciulică, ce are… cu prefectura?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult