Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Deputatul Nicolae Păun poate fi arestat

Deputatul Nicolae Păun poate fi arestat

scris de D.P.
17 afisari

Plenul Camerei Deputaţilor a aprobat, miercuri, solicitarea DNA de arestare preventivă a deputatului Nicolae Păun.

Nicolae-PaunS-au înregistrat 165 de voturi ”pentru” și 86 ”împotrivă”. În sală au fost prezenți 261 de deputați.

Nicolae Păun, președinte al Asociației Partida Romilor ”Pro Europa”, este acuzat de folosire sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, având ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene; schimbare, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor europene; deturnare de fonduri; spălare a banilor; efectuare de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană ori încheierea de tranzacții financiare, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite; cumpărare de influență, influențare a declarațiilor, toate în formă continuată.

Plenul Camerei Deputaţilor a fost suspendat, miercurea trecută, după votul privind încuviinţarea arestării preventive a deputatului Nicolae Păun, la apel răspunzând doar 178 de deputaţi, sub minimul necesar de 191 pentru discutarea cererii DNA. În schimb, plenul a aprobat cererea DNA de încuviinţare a reţinerii deputatului Nicolae Păun, cu 128 voturi „pentru” şi 78 de voturi „împotrivă.

Deputatul Nicolae Păun a transmis, marţi, cu o zi înaintea votului din Camera Deputaţilor privind încuviinţarea arestării sale preventive, că îşi cere scuze faţă de procurorii DNA pentru injuriile aduse într-o discuţie telefonică cu Mădălin Voicu, fiind vorba despre cuvinte spuse „la supărare”, neştiind că este ascultat.

„Doresc să îmi cer iertare faţă de procurori, faţă de instituţia din care fac parte, că am avut ieşiri care nu mă definesc! Erau doar simple vorbe spuse la supărare – aşa cum se întâmplă oricui – scoase dintr-o conversaţie telefonică între prieteni, care a avut loc cu multe luni în urmă, fără să bănuiesc – ca orice om nevinovat – că am telefonul ascultat!”, se arată într-un comunicat transmis marţi presei de Nicolae Păun.

Acesta şi-a exprimat şi aprecierea faţă de libertatea presei, „una dintre cele mai importante cuceriri ale fragilei noastre democraţii”, explicând că nu a făcut declaraţii până în acest moment pentru „a nu da loc la răstălmăciri” care să arunce un „oprobiu nemeritat” asupra sa, cât şi a etniei sale.

Potrivit interceptărilor DNA, Păun ar fi avut următoarea conversaţie cu Mădălin Voicu, cercetat şi el în acelaşi dosar.

PĂUN  NICOLAE: Nu avem nimic de ascuns …[foloseşte cuvinte obscene – n.n]…Auzi, măi? Fac câţiva ani de viaţă, de pârnaie, da’ să moară copiii mei, cānd ies afară, dacă nu, dau două cuţite īn gât la procurori şi mă p.. pe ei……..

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult