Un deputat vrea scutirea clericilor de impozitarea salariilor | Ziua Veche
Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Deputatul PSD Andrei Sava vrea scutirea clericilor de plata impozitelor salariale

Deputatul PSD Andrei Sava vrea scutirea clericilor de plata impozitelor salariale

scris de Laurentiu Banches
3 afisari

Un proiect depus de deputatul PSD Andrei Sava prevede neimpozitarea salariilor clericilor, indiferent de cultul de care aparţin atâta timp cât este recunoscut de legea din România.

Deputatul PSD Andrei Sava vrea scutirea clericilor de impozitarea salariilor (foto:sprevest.ro)

Propunerea parlamentarului vizează nu doar preoţii, ci întreg personalul clerical, de la toate cultele recunoscute în România, parlamentarul PSD menţionând în comunicatul de presă remis de mediafax că este „o recompensă mică pentru serviciile pe care clericii le asigură în comunitate”. Andrea Sava explică această iniţiativa prin faptul că, în prezent, statul asigură în medie între 60 şi 80 la sută din veniturile unui preot, iar clericii din mediul rural sau cei din parohiile foarte sărace, unde oamenii nu îşi permit să plătească bani la biserică, nu beneficiază de venituri suplimentare de la enoriaşi.

Deputatul PSD a ţinut să precizeze că proiectul său nu are un scop electoral şi să explice că acest proiect ar fi trebuit depus în lunile mai-iunie, dar a primit număr de înregistrare şi a fost trimis către comisiile parlamentare acum din cauza alegerilor locale şi a suspendării preşedintelui. Deputatul de Prahova Andrei Sava a fost ales în 2008 într-un colegiu uninominal din Ploieşti, el candidând din partea PDL, de unde a demisionat în 2012 şi s-a înscris în PSD.

5 comentarii

Contra 25-09-2012 - 09:19

De la clerici pana la prostituate sa plateasca toti!

BULA 25-09-2012 - 09:40

Escrocii din PSD numai la furaciuni se gandesc. Acum sarira in apararea altor escroci, popii ortodocsi.
La ce trebuie, la refacerea industriei nationale si crearea de locuri de munca, nu le sta mintea. Voturi NEXAM !

geek-a-contra 25-09-2012 - 11:55

muma idiotilor este gravida non stop. si unii dintre plozi ajung parlametari care fac propuneri de scutire a clerului de taxe si impozite…. un principu de baza in orice tara civilizata: pentru orice persoana fizica orice venit mai mare decit un minimum necesar supravietuirii se taxeaza. iar justificarea idiotului este pe masura dde idioata: se scuteste de impozit TOATA gasca de preoti fin’ca UNII dintre ei au parohii sarace…. si inca o idiotenie: ” clericii din mediul rural …. nu beneficiază de venituri suplimentare de la enoriaşi.” pe ce planeta traieste ipochimenul?

andu 25-09-2012 - 14:22

Escrocii din PSD numai la furaciuni se gandesc.rusine usl

Huhu Ciu 25-09-2012 - 18:19

Cei mai mari ESCROCI si HOTI din Istoria Romaniei sint MARII HOTI din PDL-eul lui Basescu!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult