Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Deputatul PSD Florin Pâslaru, în vizorul ANI

Deputatul PSD Florin Pâslaru, în vizorul ANI

scris de Marius Bâtcă
2 afisari

Agenţia Naţională de Integritate a înaintat Camerei Deputaţilor un raport potrivit căruia deputatul PSD Florin Pâslaru se află în stare de incompatibilitate, act necontestat de parlamentar, astfel că se impune eliberarea din funcţia publică deţinută, în acest caz fiind sesizat şi Parchetul ICCJ.

Agentia Nationala de Integritate

Potrivit legislaţiei în vigoare, fapta persoanei cu privire la care s-a constatat starea de incompatibilitate sau de conflict de interese constituie temei pentru eliberarea din funcţie.

Raportul de evaluare emis de ANI la data de 7 noiembrie 2011, prin care s-a constatat încălcarea de către Florin Costin Pâslaru, deputat PSD de Galaţi, a dispoziţiilor legale privind regimul juridic al conflictelor de interese în materie administrativă, a rămas definitiv prin necontestare, potrivit art. 22, alin. 1 şi 2 din Legea 176/2010.

Având în vedere rămânerea definitivă a raportului de evaluare, Agenţia Naţională de Integritate a solicitat, în temeiul dispoziţiilor art. 23 din Legea 176/2010, introducerea acţiunii în constatarea nulităţii absolute a contractelor încheiate de către Florin Costin Pâslaru cu încălcarea obligaţiilor legale privind conflictul de interese.

În vederea declanşării procedurilor pentru eliberare din funcţie, aplicabile demnităţii de deputat, ANI a comunicat Camerei Deputaţilor raportul de evaluare a conflictului de interese, în cazul lui Florin Costin Pâslaru.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult