Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Deputatul PSD  Viorel Hrebenciuc a demisionat din Parlament

Deputatul PSD  Viorel Hrebenciuc a demisionat din Parlament

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

Vicepreședintele Camerei Deputaților Viorel Hrebenciuc, pentru care DNA a cerut încuviinţarea arestării preventive în două dosare, și-a anunțat demisia din Parlament, marți, 21 octombrie.

Vicepreședintele Camerei Deputaților Viorel Hrebenciuc, pentru care DNA a cerut încuviinţarea arestării preventive în două dosare, și-a anunțat demisia din Parlament, marți, 21 octombrie. (foto:aghiuta.ro)

Vicepreședintele Camerei Deputaților Viorel Hrebenciuc, pentru care DNA a cerut încuviinţarea arestării preventive în două dosare, și-a anunțat demisia din Parlament, marți, 21 octombrie. (foto:aghiuta.ro)

Anunţul a fost făcut de către preşedintele Camerei Deputaţilor, social-democratul Valeriu Zgonea, care a spus că Viorel Hrebenciuc a luat această decizie pentru a se pune la dispoziţia justiţiei. Zgonea a adǎugat însă că, până la o decizie definitivă a instanţei, Hrebenciuc rămâne membru PSD.

Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc a fost anunţat, luni, 20 octombrie de procurorii DNA că este urmărit penal într-un nou dosar, în care este acuzat de instigare la infracţiunea de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, trafic de influenţă, folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite şi cumpărare de influenţă. Potrivit DNA, Hrebenciuc ar fi aflat informaţii din interiorul DNA cu ajutorul fostului şef al Serviciului Protecţie şi Pază (SPP) Dumitru Iliescu, acesta cerând şi obţinând de la un angajat al Direcţiei informaţii despre interceptarea deputatului. În acelaşi dosar, Dan Şova este urmărit penal pentru trafic de influenţă.

DNA a cerut aviz de la Camera Deputaţilor pentru arestarea preventivă a lui Viorel Hrebenciuc, atât în noul dosar, cât şi în cel în care este cercetat alături de deputatul PSD Ioan Adam, pentru retrocedări ilegale de păduri. În dosarul retrocedărilor ilegale, Hrebenciuc este urmărit penal pentru constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă şi instigare la folosirea influenţei de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Viorel Hrebenciuc era deputat din anul 1996, fiind la a cincea legislatură consecutivă. Conform mediafax, la alegerile parlamentare din 2012, Hrebenciuc a fost ales deputat în circumscripţia electorală nr.4 Bacău, colegiul uninominal nr.9.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult