Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Deputatul Trăşculescu, tot mai aproape de arestare

Deputatul Trăşculescu, tot mai aproape de arestare

scris de A.H.
4 afisari

Deputaţii din Comisia juridică au aprobat vineri, cu 10 voturi pentru şi unul împotrivă, ridicarea imunităţii parlamentare a lui Alin Trăşculescu şi încuviinţarea arestării preventive a acestuia.

Deputatul Alin Trăşculescu află pe 20 noiembrie dacă va fi arestat preventiv

Comisia juridică, cu 10 voturi pentru şi unul împotrivă, a venit cu un raport care dă posibilitatea plenului ca prin vot să încuviinţeze arestarea preventivă a deputatului Trăşculescu. Camera Deputaţilor nu e instanţă să hotărască dacă acesta e vinovat sau nu. Astfel se dă posibilitatea judecătorului, în faţa instanţei, să fie cel care, în baza probelor care îi sunt prezentate, să încuviinţeze sau nu arestarea preventivă‘, a spus vicepreşedintele Comisiei juridice Florin Iordache după şedinţă.

El a adăugat că deputaţii jurişti s-au pronunţat pentru încuviinţarea arestării preventive numai pe baza referatului trimis de Parchetul General, deşi aveau posibilitatea de a solicita şi restul materialului probatoriu.

‘Noi ne-am pronunţat pentru încuviinţare tocmai pentru a demonstra că Parlamentul nu blochează acţiunea Parchetului’, a menţionat Iordache.

Raportul Comisiei juridice va intra pentru vot şi dezbatere în plenul Camerei Deputaţilor marţea viitoare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult