Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Despre exemplara activitate a lui Becali in Parlamentul European

Despre exemplara activitate a lui Becali in Parlamentul European

scris de Ziua Veche
1 afisari

Am facut un scurt inventar al activitatii lui Gigi Becali in Parlamentul European. Scurt, pentru ca nici el nu s-a omorat cu firea, acolo printre straini, stiut fiind cat e dumnealui de patriot. E drept ca la un capitol nu a facut economie: Invocarea Domnului, dupa fiecare luare de cuvant.


Patronul clubului Steaua a tinut sa atraga atentia Europei asupra faptului ca Tratatul de la Lisabona nu specifica nimic despre sport, “si in special despre fotbal, fotbalul fiind o activitate care influenteaza foarte mult social si cultural”. Incercand sa explice necesitatea unui temei juridic pentru o politica europeana in domeniul sportului, Becali a declarat: “Intr-adevar, sunt reglementate prin regulamentele asociatiilor sportive dar, eu cred, domnule Presedinte, ca trebuie sa se specifice clar in Tratat ca activitatile si organizarea activitatilor sportive sa functioneze dupa regulamentul asociatiilor sportive, iar toate activitatile conexe acestor activitati sportive sa functioneze dupa regulile si legile civile”. Ati inteles ceva? Nici noi.

 

In primul an de mandat, Becali a vorbit in Parlamentul European, printre altele, despre tinerii din Uniunea Europeana, ridicarea vizelor pentru o serie de state din Balcanii Occidentali, dar si despre schimbarile climatice. El s-a declarat onorat de faptul ca a fost rugat sa patroneze proiectul “Vocea Tinerilor”, in care sunt implicati tineri din toate statele membre, si care urmareste gasirea unor solutii la problemele sociale cu care acestia se confrunta.

Becali a salutat si initiativa Uniunii Europene de a ridica vizele pentru cetatenii din Macedonia, Serbia si Muntenegru, cerand totodata ridicarea vizelor si pentru albanezi. Acesta si-a motivat solicitarea prin “radacinile” pe care le are in toti Balcanii, avand bunici in Macedonia si Grecia, tatal nascut in Albania si mama in Bulgaria. Europarlamentarul si-a incheiat interventia din plenul PE pe aceast subiect afirmand ca “Dumnezeu a facut ca astazi sa fiu aici si sa-l intreb pe Olli Rehn: este posibila ridicarea vizelor pentru Albania, asa cum ati promis, la jumatatea anului?”

Schimbarile climatice si modul in care acestea afecteaza agricultura s-au numarat si ele printre prioritatile “razboinicului luminii”. Referindu-se la necesitatea unei politici agricole comune a UE, Becali a declarat ca atunci cand vorbim de agricultura, “vorbim de fiinte vii, incepand cu solul, continuand cu plantele si mai ales cu copacii, cu padurile si cu pasiunile”.

 

http://www.europarl.europa.eu/sides/getVod.do?mode=unit&language=RO&vodDateId=20091020-10:26:33-917

 

http://www.europarl.europa.eu/sides/getVod.do?mode=unit&language=RO&vodDateId=20091019-18:19:15-502

 

0 comentariu

cititor vechi 28-02-2010 - 19:23

Sa stii ca-mi place despre tine. Esti mai profund si mai sincer decat coropisnitele mai batrane de pe aici, de la ziuaveche. Daca esti de dreapta, ca si mine, iti urez sa ajungi sus de tot, daca nu, iti urez macar sa ramai impartial ca in editorialul-analiza pe care ti l-am citit cu placere. Inca o data, Bravo

cititor vechi 28-02-2010 - 20:56

Huhu, frate, ce-i cu tine? Te inteleg, nici eu n-am mai intrat o vreme ca astia de la ziua cea veche cam sunt cu pdl-ul si uneori nu-mi face nici o placere sa postez. Mai da si tu un semn, mai da un impuls aici pe forum, ca adormim cu totii ….

Rasputin 01-03-2010 - 06:59

…internetul a pătruns şi la ţară.
Iata parerea unui ţăran, despre ziarele de pe net:
„Ăştia de pe calculator, este mincinoşi”…

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult