Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Deszăpezire defectuoasă. Prefecţii de Botoşani şi Neamţ demişi !

Deszăpezire defectuoasă. Prefecţii de Botoşani şi Neamţ demişi !

scris de Laurentiu Banches
3 afisari

Prim-ministrul Victor Ponta a anunţat, miercuri, 19 decembrie că prefecţii de Botoşani şi Neamţ vor fi demişi pentru că nu şi-au făcut treaba la deszăpezire.

Deszăpezire defectuoasă. Prefecţii de Botoşani şi Neamţ demişi (foto:moldovenii.md)

Premierul Victor Ponta a spus că va demite pe toţi cei care nu şi-au făcut treaba, menţionând că „Din ce m-a informat ministrul Duşa, cel puţin doi dintre prefecţi pleacă – cel de la Botoşani (Costică Macaleţi) şi cel de la Neamţ (Ilie Dumitru Haralambie Mitea)” Conform mediafax, Ponta a precizat că „Dacă e cazul, la fel voi lua măsuri – acum fac analiza – şi faţă de conducerea CNADNR. Pleacă toată lumea care nu şi-a făcut treaba. Le-am spus din timp, ne-am pregătit, dacă acum şi-au dat sema, atunci înseamnă că nu sunt buni şi vin alţii”.

Prim-ministrul a ţinut să precizeze că prognozele meteo privind înrăutăţirea situaţiei vremii îl fac să creadă că joi ar putea avea loc încă o videoconferinţă cu judeţele afectate. El a arătat că în acest moment şeful IGP, conducerea CNADNR, ministrul Duşa, încă în funcţie până vineri, şi toţi cei care au atribuţii sunt la muncă şi îl informează continuu.

Ponta a adăugat că a cerut CNADNR să publice pe site toate contractele pe care le are de deszăpezire ca să poată să se afle şi de la mass-media şi de la oameni unde nu-şi fac treaba şi unde pot fi luate rapid măsuri.

Ministrul Mircea Duşă declara, marţi seară, că i-a cerut prefectului de Botoşani, Costică Macaleţi, să demisioneze, ca urmare a modului în care este gestionată problema deszăpezirii în judeţ. Prefectul de Botoşani, Costică Macaleţi, a anunţat marţi că în judeţul Botoşani sunt 27 de comune izolate din cauza vremii şi aproximativ 80.000 de sinistraţi. El a acuzat CNADNR că a pus la dispoziţie, pentru deszăpezire, utilaje vechi de 50 de ani şi defecte. Ulterior, Macaleţi a anunţat că o interpretare nefericită a unei declaraţii pe care a făcut-o a determinat ca presa centrală să furnizeze o informaţie eronată conform căreia în Botoşani ar fi 80.000 de sinistraţi.

Întrebat despre modul în care a afectat ninsoarea drumurile naţionale şi judeţene, prefectul de Neamţ, Ilie Dumitru Haralambie Mitea s-a apucat de cântat, acesta fiind şi el unul dintre motivele pentru care a fost demis.

2 comentarii

Cercul 19-12-2012 - 21:10

No hai, bun e vinul de Nohan. Astia s-au tampit de la bautura. Cu cat sunt mai sus in functii sut is mai tembeli. La fel ca la iod, cretinii is sus pe munte ca s scurg mineralele la vale.

UnUL 20-12-2012 - 16:31

A aflat pana la urma si USL-ul ca „iarna nu-i ca vara” ?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult