Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Dezertări din Putere: Opoziţia a luat Senatul

Dezertări din Putere: Opoziţia a luat Senatul

scris de Laurentiu Banches
6 afisari

Puterea a pierdut majoritatea în senat, marţi, după demisiile în plen ale Senatoriilor Iosif Secăşan de la PDL şi Cezar Măgureanu de la UNPR.

Senatul Romaniei (foto: haituitintaramea.blogspot.com)

În urma decizilor celor doi senatori, puterea şi opoziţia deţin numere egale în senat, existând în acest moment doi senatori neafiliaţi niciunui grup parlamentar. Unul dintre cei doi este Mircea Geoană, care a fost exclus în toamnă din PSD şi cel de-al doilea este Cezar Măgureanu care a demisionat marţi din UNPR, însă a preferat să devină independent. Practic, de aceştia doi va depinde asigurarea cvorumului la senat de 68 de parlamentari, necesar pentru desfăşurarea şedinţelor, dar şi pentru adoptarea legilor organice.

Spre deosebire de Cezar Măgureanu care a hotărât să activeze ca independet de acum încolo, potrivit Mediafax, Iosif Secăşan, care a fost ales în colegiul uninominal 2 Circumscripţia electorala 11 Caraş Severin după ce a candidat pentru PDL, va activa în continuare în grupul PNL.

Tot astăzi, senatorul UNPR, Corneliu Grosu a anunţat că va vota moţiunea de cenzură a Opoziţiei în cazul în care HG privind UMF Tîrgu Mureş şi înfiinţarea unei facultăţi în limba maghiară, rămâne în picioare. Conform realitatea.net, Grosu a declarat că i-a spus şi ministrului Baba că “nu sunt de acord cu aşa ceva”, întrucât “mai întâi sunt român şi apoi membru al uni partid politic”. Astfel, puterea ar mai pierde un susţinător după ce Iosif Secăşan şi Cezar Măgureanu şi-au dat demisia din grupurile parlamentare din care făceau parte şi ar pierde majoritatea în cazul votării moţiunii de cenzură.

2 comentarii

neacsum 10-04-2012 - 22:42

Doamne ajuta!

Ciu Huhu 11-04-2012 - 02:23

Subscriu!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult