Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Diaconescu: Băsescu a refuzat retragerea ambasadorului sirian

Diaconescu: Băsescu a refuzat retragerea ambasadorului sirian

scris de A.B.
8 afisari

Cristian Diaconescu a explicat că preşedintele Traian Băsescu nu a acceptat retragerea ambasadorului României din Siria, propusă de ministrul de Externe, Andrei Marga, adăugând că a prevalat reprezentarea celor 14.000 de români din Siria.

diaconescu„Nu am retras ambasadorul. Constituţional e competenţa preşedintelui. Dăm prevalenţă celor 14.000 de români, care au nevoie de reprezentare până la cel mai înalt nivel. Ministrul de Externe poate să propună retragerea anbasadorului. Andrei Marga a trimis la Cotroceni un memorandum pe această temă, cu mai multe variante de lucru”, a spus Diaconescu la TVR Info. El a susţinut că relaţia instituţională a Preşedinţiei cu MAE este foarte bună, arătând că ministrul Marga se consultă cu preşedintele Băsescu în domeniile fundamentale. „Nu l-am auzit pe domnul Marga spunând că mai ales pe aceste domenii fundamentale nu s-ar consulta cu preşedintele României. Şi cred că o face şi o face foarte bine”, a subliniat Diaconescu. El a adăugat că în politica externă preşedintele nu se află în opoziţie cu nimeni. „Deci, vreau să vă spun categoric, pe politica externă şi în relaţiile instituţionale preşedintele nu se află în opoziţie cu nimeni. Din acest punct de vedere, acţiunea solidară a preşedintelui, a Guvernului şi a Parlamentului este esenţială şi primul care înţelege acest lucru este preşedintele Traian Băsescu, a completat Diaconescu.

Ministrul de Externe, Andrei Marga, a declarat, duminică seară, că prin declararea persona non grata a ambasadorului sirian există riscul unei reacţii a Siriei, fiind un scenariu analizat în minister pe care ar fi mers şi preşedintele Traian Băsescu. Marga a precizat că ultima discuţie a sa cu şeful statului a fost pe tema retragerii ambasadorului României din Siria şi declararea persona non grata a ambasadorului sirian la Bucureşti. „Ultima dată a fost discuţia în legătură cu ambasadorul, cu propunerea ministerului de rechemare a ambasadorului României pentru consultări şi de declarare ca persona non grata a ambasadorului sirian. Sigur, Ministerul de Externe face analiza cu experţii şi oferă alternative de soluţionare, punând degetul pe rană, spunând: aceasta este o opţiunea noastră. Nimeni nu a eludat complexitatea situaţiei”, a explicat Marga. Ministrul a precizat că la nivelul ministerului au fost analizate mai multe scenarii asupra acestui dosar diplomatic şi au fost propuse o serie de soluţii, care nu sunt obligative întrucât decizia în acest caz îi aparţine preşedintelui Traian Băsescu.

3 comentarii

BULA 07-06-2012 - 17:05

Expulzarea ambasadorului sirian era o imbecilitate izvorata din mintea CIA-KGB-ista a lui Marga si la care a pus botul necoptul Ponta.

Ciu Huhu 07-06-2012 - 17:49

Da a refuzat-o, dictator la dictator nu-si scoate ochii, n-asa?!!

Dorin C. 08-06-2012 - 00:52

Dar cine or fi astia 14.000 de romani din Siria? Or fi toti femei? Chiar asa atractie are Islamul la femeile din Romania? Oare chiar le place sa traiasca in conditiile alea de (probabil) harem? Oare exista gelozie intre femei in harem? Pai daca sint vreo 14.000 duse acolo, trebuie ca este ceva la mijloc. Oare chiar atit de multe pleaca si prin alte tari musulmane? Daca pleaca prin Emiratele Arabe Unite, le mai inteleg. Acolo e plin de bani si luxuri. Dar care merg la saracia asta, nu le prea inteleg, si mai ales considerind modul cum femeia e tratata de Islam.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult