Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Diaconescu, Tepelea, Galbeni si surorile Coposu cer refacerea PNTCD

Diaconescu, Tepelea, Galbeni si surorile Coposu cer refacerea PNTCD

scris de Ziua Veche
28 afisari

Un grup de venerabili fruntasi taranisti alaturi de surorile seniorului Corneliu Coposu lanseaza un Apel la reunificarea PNTCD. Ion Diaconescu, Nicolae Dascalu, Rodica Coposu, Flavia Balescu, Gabriel Tepelea, Nicolae Ionescu Galbeni cer organizarea unui Congres al reunificarii taranistilor:


“In aceste momente grele pentru Romania, cand o guvernare iresponsabila ne-a adus in pragul dezastrului economic si social, PNTCD este dezbinat din cauza orgoliilor unor lideri si – in loc sa se refaca unitatea partidului printr-un congres, cu participarea tuturor organizatiilor – se forteaza, pe data de 17 iulie, un congres nereprezentativ, in organizarea unor foruri nestatutare, de catre asa zisi lideri, care nu au nimic in comun cu traditiile si valorile acestui partid”.

Semnatarii Apelului afirma: “Cei care inainte de 1989 se straduisera prin toate mijloacele sa distruga PNT, continua personal sau prin urmasii lor aceasta opera, deoarece vad in partidul nostru adversarul practicilor totalitare, un adversar care – conform opticii comuniste – trebuie lichidat. Nu este admisibil ca, in aceste circumstante dramatice pentru tara, PNTCD sa continue disputele interne. Refacerea unitatii organizatorice si de actiune a partidului este primordiala, pentru a ne pune eficient in slujba poporului roman, in respectul traditiei si obligatiei morale asumate prin apartenenta la PNTCD”, se arata in scrisoarea semnata de fruntasii taranisti.

‘Nu lasati partidul sa moara’

“Pentru toate aceste considerente, facem un apel la toti membrii fideli ai PNTCD, mai vechi sau mai noi, sa-si dea mana prieteneste, fratern si responsabil, pentru organizarea unui Congres cu adevarat al reunificarii si actiunii politice eficiente, la care sa participe in mod democratic, conform statutului in vigoare, reprezentantii alesi ai tuturor tendinţelor din PNTCD si la care sa fie aleasa o conducere acceptata de toti. Congresul ar putea avea loc in septembrie sau octombrie 2010 si ar putea fi organizat de o Comisie Interimara de Conducere neutra, stabilita prin negocieri sincere si de buna credinta ale ambelor parti”, propun fruntasii PNTCD.

Ei amintesc: “Tradiţia de lupta eroica a inaintasilor PNT, in slujba poporului roman, cu sacrificiile lor pentru tara si neam, ne obliga la o atitudine darza si responsabila fata de destinul partidului, Iuliu Maniu ne-a lasat ca testament indemnul: ‘Nu lasati partidul sa moara’. Noi dorim din toata fiinta noastra, nu numai sa nu lasam partidul sa moara, dar nici sa il dam pe mana unor oportunisti veleitari si – mai presus de toate – sa-l readucem cat mai repede pe prima scena politica a tarii, in Parlament, acolo unde ii este locul meritat”.
In prezent, PNTCD este reprezentat de doua tabere – una condusa de Radu Sarbu si una condusa de Aurelian Pavelescu, care a preluat in mai functia demisionarulu Marian Milut. Din 2008 PNTCD are doua conduceri si fiecare a contestat in instanta legitimitatea celeilalte. Ruptura dintre cele doua tabere s-a adancit in momentul in care taranistii condusi de Milut au decis sa faca o alianta cu PDL, sustinandu-l la prezidentialele din 2009 pe Traian Basescu, iar cei condusi de Radu Sarbu au facut alianta cu PNL, sustinand candidatura la presedintie a lui Mircea Geoana.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS