Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Diaconescu vaneza scaunul lui Geoana din fruntea Senatului

Diaconescu vaneza scaunul lui Geoana din fruntea Senatului

scris de Ziua Veche
1 afisari

Cristian Diaconescu este pregatit sa preia scaunul lui Mircea Geoana. Si daca nu a putut face acest lucru in fruntea PSD, acum pesedistii, penelistii, pedelistii, precum si grupul parlamentarilor independenti ii fac partie senatorului pentru a ajunge al doilea om in stat.

 

Surse din PSD ne-au precizat ca in aceste zile se negociaza puternic asa incat schimbarea sa se realizeze rapid, avand in vedere ca si Geoana este dispus sa-si depuna mandatul. Ultima sa incercare este de a face presiuni cu ajutorul singurei pozitii pe care o mai are, cea de presedinte al Senatului. Suparat pe atacurile venite din partea rivalului Adrian Nastase, Geoana s-a aratat dispus sa isi depuna mandatul de la sefia Senatului, anuntand pe blogul propriu ca va demisiona „daca decizia PSD va fi ca trebuie sa demisionez”. „Nu am nicio problema in acest sens. Am insa o problema cand se incearca cumpararea tacerii, oferindu-se la schimb functii”, a mai scris pesedistul. Daca pierde functia de presedinte al Senatului, invinsul prezidentialelor pierde si dreptul de a mai sta in casa de protocol in care locuieste.

 

S-a schimbat configuratia

Sursele ziuaveche.ro ne-au precizat, insa, ca gestul ar fi determinat doar de credinta in faptul ca pesedistilor nu le-ar conveni sa piarda functia de la Senat. Geoana a fost ales in 2008 pe baza Protocolului Coalitiei PSD-PDL. In prezent insa, cel putin teoretic, Senatul are o alta configuratie a fortelor. Puterea – PDL impreuna cu UDMR si cu independentii – are 70 de senatori, in timp ce Opozitia – PSD plus PNL – are doar 67. Cu toate acestea, dorinta de a scapa de Geoana ar putea reuni forte din toate partidele in favoarea unei candidaturi a lui Diaconescu. Informatiile au fost confirmate si de oameni din PDL, precum si de un senator apartinand grupului parlamentar al independentilor.

Victima colaterala

Pe de alta parte, ziuaveche.ro a intrat in posesia unui document intern care circula in aceste zile pe fluxul intern al PSD. Acesta scoate in evidenta faptul ca: „Diaconescu a fost o victima colaterala in povestea lansata pe piata de jurnalista Floriana Jucan, talentata in a provoca scandaluri. Nu le insir pe toate, ci doar pe ultimele doua si pe foarte scurt: dosarul de urmarire al lui Cristian Diaconescu, pe care l-a ascuns nejustificat”. In acelasi document se precizeaza faptul ca aceeasi jurnalista a lansat in Q Magazin ipoteza ca „un sondaj realizat de CCSB demonstreaza ca Victor Ponta are cele mai mari sanse sa ajunga presedintele Romaniei in 2014”. Numai ca strategii PSD au intrebat la CCSB de existenta acestui sondaj, unde li s-a comunicat ca nu exista asa ceva. Sondajul misterios nu a mai aparut pe 24 februarie, cum era anuntat in articol, iar materialul a fost retras de pe paginade web a revistei, stirea ramanand sa circule doar intre casutele de email ale pesedistilor.

 

Si, printr-o simpla coincidenta, tot miercuri, pesedistul Vasile Dancu, membru al Grupului de la Cluj, opus gruparii Geoana, a lansat pe blogul personal rezultatele unui sondaj de opinie realizat de compania sa de cercetare IRES. Si acest sondaj il umfla artificial pe Victor Ponta, propulsandu-l drept viitor candidat PSD si castigator la urmatoarele prezidentiale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult