Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Diaconu: Nu mă retrag din Senat

Diaconu: Nu mă retrag din Senat

scris de A.B.
0 afisari

Mircea Diaconu, ministrul desemnat al Culturii, a anunţat că îşi va menţine recursul de la ÎCCJ în procesul cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI) şi nu se va retrage din Senat.

mircea diaconu

foto: bucurestifm.ro

Diaconu a menţionat că nu se retrage din Senat, din calitatea de senator. În plus, el a ţinut să facă nişte precizări agenţiei Mediafax.

“Am decis să îmi menţin recursul de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în procesul cu Agenţia Naţională de Integritate”, a spus Diaconu.

Iniţial, senatorul PNL, propus pentru şefia Ministerului Culturii, anunţase că îşi retrage recursul de la ÎCCJ privind constatarea incompatibilităţii sale întrucât a deţinut, pe lângă funcţia de parlamentar, şi pe cea de manager de teatru, ceea ce însemna că actorul ar fi trebuit să renunţe la mandatul din Senat.

Renunţarea la recursul faţă de decizia din 16 septembrie 2011 a Curţii de Apel Bucureşti, care a confirmat de fapt starea sa de incompatibilitate sesizată de Agenţia Naţională de Integritate, face ca această decizie să devină executorie şi irevocabilă.

O asemenea hotărâre are drept consecinţă interdicţia de a ocupa funcţii publice pentru o perioadă de trei ani.

„O să îmi retrag recursul pentru că această decizie este excepţională şi sunt de acord cu ea”, a afirmat la începutul săptămânii Mircea Diaconu.

ÎCCJ are stabilită data de 8 mai 2012 ca termen pentru judecarea recursului lui Mircea Diaconu împotriva ANI.

În cazul renunţării la recurs, rămâne valabilă decizia Curţii de Apel Bucureşti prin care Diaconu a pierdut procesul cu ANI.

În 27 ianuarie 2011, Agenţia Naţională din Integritate a constatat că Mircea Diaconu este în incompatilbilitate din decembrie 2008, în condiţiile în care pe lângă calitatea de parlamentar acesta ocupa şi funcţia de director-manager al Teatrului „C.I. Nottara” din Capitală (funcţie de conducere specifică unei instituţii publice locale).

1 comentariu

Mache 04-05-2012 - 20:30

A muscat-o fazanul. Spera ca daca au ajuns USL-asii la putere se lucreaza din nou ca pe vremea lui Nastase. Spre ghinionul sau nu o sa scape si va trebui sa plece si de la Senat si din guvern. Cap are, creier ce-i mai trebuie?

In momentul asta nimeni (afara de Pont, pentru ca el nu are nici o alta sansa) nu e sigur ca USL va castiga alegerile. Probabil ca foarte multi judecatori vor dori sa-si aranjeze pedigree-ul de luptator neinfricat impotriva opresiunii PSD-iste, asa ca USL-asii vor avea o caruta de surpize in justitie.

Belirea lui va fi un exemplu perfect pentru USL ca sa arate ca respecta legalitatea. Exact aceeasi poveste s-a intamplat si cu Alistar. Au tras apa dupa o creatura fara miza ca sa arate ca nu-i menajeaza pe ai lor si ca sa poata mai incolo sa-i scape pe talharii cu greutate.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult