Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Dilema lui Berceanu: Oul sau găina!

Dilema lui Berceanu: Oul sau găina!

scris de A.B.
7 afisari

Liderul PDL Radu Berceanu e de părere că Parlamentul nu poate adopta o hotărâre prin care să stabilească cine va reprezenta România la Consiliul European, această problemă fiind rezolvată în Constituţie.

berceanu

foto: oltenia3.ro

„Eu nu cred că putem adopta o astfel de hotărâre. Mie mi se pare că Parlamentul are o menire cât se poate de limpede. În Constituţie este foarte clar stipulată. Nu poate veni cineva să propună să stabilim cine a fost mai întâi – oul sau găina – pentru că nu este de competenţa Parlamentului. Această problemă este rezolvată în Constituţie. Cine nu înţelege nuanţele se poate adresa Curţii Constituţionale, dar nu Parlamentului”, a spus Berceanu. El a subliniat că birourile permanente reunite au decis marţi numai asupra scrisorii premierului Victor Ponta cu privire la prezentarea unei declaraţii referitoare la problemele actuale aflate pe agenda UE şi obligaţiile ce revin României în baza acestora, şi nu referitor la o eventuală hotărâre a Parlamentului privind persoana care va reprezenta România la Consiliul European.

„Cine v-a spus că e vorba de o Hotărâre a Parlamentului? Până la urmă, domnul prim-ministru a cerut, în conformitate cu Constituţia, să facă o declaraţie în faţa Camerelor reunite ale Parlamentului referitoare la problemele actuale aflate pe agenda UE şi obligaţiile ce revin României în baza acestora, ceea ce s-a acceptat. Nu scrie nimic aici că trebuie să stabilim pe cine trimitem”, a declarat pentru Realitatea TV democrat-liberalul. Radu Berceanu a arătat că o astfel de propunere ar putea fi făcută de reprezentanţii puterii. „Probabil că dumnealor (reprezentanţii puterii – n.r.) au de gând să propună ceva. Eu nu pot să ghicesc gândurile domnului Duşa şi nici pe ale altuia. Dacă o să dorească să propună ceva, o să o facă acolo”, a menţionat Berceanu. Întrebat dacă preşedintele va respecta o astfel de decizie a Parlamentului, el a răspuns: „Nu cred că Parlamentul are această menire. Nu cred că pe undeva, în Constituţie, în regulamente, în şedinţele comune sau undeva, scrie că Parlamentul trebuie să arbitreze astfel de chestiuni. Probabil că dânşii s-au gândit la o metodă prin care, oarecum implicit, să sugereze ceva. În hotărârea asta o să încerce să strecoare ceva în textul respectiv, care să ducă către această idee, dar personal nu văd ce ar putea fi invocat ca Parlamentul să ia astfel de decizii. Nu văd cum ar putea să facă Parlamentul pe arbitrul într-o astfel de chestiune, a subliniat senatorul. El a mai declarat că Parlamentul nu are nicio divergenţă pe ordinea de zi.

„Noi avem o scrisoare a primului ministru prin care acesta solicită să facă o declaraţie. Am aprobat acest lucru, conform Constituţiei. Mai departe, domnul Ponta vine şi declară ce ceea ce crede dânsul că trebuie să declare. Nu putem cenzura nici declaraţiile primului ministru, nici pe cele ale preşedintelui. În scrisoarea înaintată de domnul Ponta nu scrie nicăieri că urmează o dezbatere şi un arbitraj. Probabil că cei de la USL vor încerca ceva de genul acesta”, a opinat senatorul PDL. Şedinţa plenului reunit al Parlamentului în care premierul Victor Ponta va prezenta o declaraţie privind problematica UE va avea loc în 12 iunie, la ora 15.00.

11 comentarii

detector de portocarcalaci 29-05-2012 - 18:11

don’ bercovici stai ghinisor pe propriele tale oua (daca mai ai) si nu te mai screme constitutional ca esti in ra.ha.t peste dolecelul tau de cap !

Mache 29-05-2012 - 20:15

El poate sta cat de binisor vrea. Smecheria e ca Victor Ben Nahum o mai incaseaza inca odata pe cocoasa… De ma, viata e cruda cu voi astia cu creierasul atrofiat… 😉

mihaela roman 30-05-2012 - 11:33

Dilema noastra o reprezinta faptul ca Base inca mai este presedinte al unei tari care nu-l mai vrea! De ce nu pleaca?!

detector de portocarcalaci 29-05-2012 - 18:12

Corectura: DOVLECEL de cap bercovicesc …

Radu Mihai 30-05-2012 - 10:52

Nici nu-si mai aduce aminte cand a fost ministru si de ce, domnul Berceanu. Stie doar ca s-a umplut de bani. Si este normal ca Berceanu si Bercea Mondialu sa-l sustina neconditionat pe Basescu.

oncescu 30-05-2012 - 11:18

Berceanu este unul dintre cei mai mari hoti de la PDL !!!

Loredana Mihalache 30-05-2012 - 11:21

Mafia pdl-ista va disparea din scena politica cat de curand!Vor plati cu totii pentru tot raul provocat acestei tari!

cojocariu alexandru 30-05-2012 - 11:23

domnul berceanu face trimitere la Constitutie, prin urmare la o eventuala decizie a Curtii Constitutionale, decizie ce evident l-ar avantaja pe basescu . e atat de previzibil!

Sandra 30-05-2012 - 12:28

Dilema lui Berceanu ar trebui sa fie: mai prindem puterea sau nu? Iar raspunsul corect este nu, nu mai aveti cum sa (re)veniti la putere. Romanii s-au saturat de toate marsaviile pe care le-ati facut! In curand, veti spune adio scenei politice romanesti!!!

Dorian86 30-05-2012 - 12:54

Sustinatorii lui Basescu sar in apararea acestuia pt ca doar el cu ajutorul lui s-au imbogatit si impreuna au furat poporul,de sus pornesc toate problemele,trebuie inlaturat fruntasul ca sa se diminueze problemele.

Ares 30-05-2012 - 13:54

filosof trebuia sa se faca Berceanu asta. nu politician

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult