Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Din presedinte, figurant: Infrangerea lui Geoana devine subiect de film

Din presedinte, figurant: Infrangerea lui Geoana devine subiect de film

scris de Ziua Veche
0 afisari

Pesedistii, siguri de victoria lui Mircea Geoana in alegerile prezidentiale, s-au gandit ca trebuie sa dea o amploare cinematografica si istorica evenimentului, chemand o echipa de profesionisti pentru a filma pas cu pas campania candidatului PSD.
 

 

Timp de doua saptamani, intre cele doua tururi ale scrutinului din 2009, echipa de filmare a avut misiunea sa imortalizeze toate intalnirile avute de liderul PSD in timpul turneelor electorale, dar si cele din sediul din Kiseleff.

„Filmul victoriei”, cum era denumit neoficial de social-democrati, trebuia sa fie o marturie a infrangerii definitive a lui Traian Basescu si a preluarii puterii de catre social-democrati. Figura lui Mircea Geoana era in centrul atentiei, toate eforturile concentrandu-se pentru a prezenta drumul parcurs de acesta pana la castigarea fotoliului de la Cotroceni. Seara anuntarii exit-poll-urilor reprezenta apogeul pentru film, deoarece curtea si sediul din Kiseleff au fost pline pana la refuz. S-a filmat incontinuu pentru a se imortaliza bucuria pesedistilor si a „presedintelui de o noapte” Mircea Geoana. Nu au scapat de camera de filmat nici jurnalistii acreditati la partid.

Infrangerea neasteptata si victoria nesperata a lui Traian Basescu a dat insa peste cap planurile pesedistilor. Filmul a fost abandonat pentru o perioada, social-democratii revenindu-si cu greu dupa esecul din alegerile prezidentiale. La insistentele echipei de filmare, care a muncit din greu pentru realizarea materialului, Mircea Geoana si-a dat acordul ca documentarul sa fie prezentat în curand si publicului. Totul, insa cu un mare amendament. Filmul nu mai are in centrul sau figura fostului presedinte al PSD, ci se axeaza mai mult pe scenele din culisele campaniei. „Va fi o marturie-document. Era pacat ca el sa nu se mai apara, chiar daca la un moment dat se abandonase ideea. Unora inca le mai dau lacrimile cand se uita la el”, ne-au declarat surse social-democrate.

 

 

 

 

 

 

0 comentariu

paraipan 26-02-2010 - 18:15

Poate „parcheaza” prin Manhattan, exact in circiuma aia unde pileste Soros cu Elhorn.

Adrian D 27-02-2010 - 17:55

Ca Antarctica e la Polul Sud. Ar trebui sa treaca, deci, prin doua zone tropicale si una ecuatoriala! Doar daca il inviti tu pe Soros pe la Ushuaia, ori Buenos Aires!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS