Dinozaurii din Parlamentul Romaniei. Sunt de peste 12 ani | Ziua Veche
Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Dinozaurii din Parlamentul Romaniei. Sunt de peste 12 ani in Parlament

Dinozaurii din Parlamentul Romaniei. Sunt de peste 12 ani in Parlament

scris de M.A.
16 afisari

Alegerile parlamentare bat la usa, iar candidatii, fie ca sunt senatori si deputati cu vechi state ori aspiranti noi, au inceput deja sa-si etaleze ideile electorale.

Dinozaurii din Parlamentul Romaniei

Dinozaurii din Parlamentul Romaniei. Sunt de peste 12 ani in Parlament

Teoretic, acestia se bat pe 484 de posturi de deputati si senatori. In acest moment, Parlamentul Romaniei cuprinde 471 de senatori si deputati, dar numarul va creste la 484 de demnitari la alegerile din aceasta toamna.

Deputati si senatori

Totusi, nu se poate spune ca vom avea o competitie deschisa in totalitate, daca privim dintr-o anumita perspectiva. Practic, putem spune ca unele locuri din Parlament sunt deja acontate. De ce? Pentru ca exista zeci de parlamentari care par nedezlipiti de aceasta institutie, care sunt la al treilea, cincilea sau chiar al saselea mandat.

Da, multi dintre actualii senatori si deputati si-au petrecut o mare parte din viata in Parlament, iar despre multi nu se prea poate spune ca au foarte multe realizari. Mai mult, unii sunt niste ilustri necunoscuti, chiar daca sunt parlamentari de douazeci de ani! Probabil ca doar fotoliile din Parlament ii cunosc!

Parlamentari din mezozoic!

Econtext va arata cati dintre actualii deputati si senatori au deja minim trei mandate de parlamentar la activ. Cati sunt parlamentari de peste zece ani! Altfel spus, cati ‚dinozauri’ sunt in Parlamentul Romaniei! Iar numarul lor e impresionant!

Concret, circa o cincime dintre senatori si deputati au deja cel putin trei mandate! Din actualul numar de 471 de parlamentari, 86 au bifat deja minim trei mandate de parlamentari!

Cat mai multe mandate

Da, 86 dintre actualii parlamentari au cel putin trei mandate! Peste zece ani de parlamentariat in care nu se pot lauda cu prea multe realizari, initiative, prea multe schimbari in bine aduse Romaniei!

In total, din cei 86, cei mai multi sunt, evident, de la PSD! Nu mai putin de 36 de parlamentari PSD au minimum trei mandate! Ei sunt urmati de PDL-isti (17), de liberali (13), etc. Dar sa vedem si cine sunt acesti eterni parlamentari!

DAR iata cine sunt DINOZAURII din Parlamentul Romaniei: cine sunt parlamentarii care au deja cel putin trei mandate:

Dinozauri parlamentari

1 comentariu

un crestin 05-11-2012 - 16:16

UDMR , PSD si PNL dau dovada de credinciosie in fata alegatorilor lor. Daca-s asa de apreciati de ce i-ar schimba cu altii neexperimentati?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult