Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Dinu Patriciu nu-şi face partid. Dar speră că va apărea ceva nou

Dinu Patriciu nu-şi face partid. Dar speră că va apărea ceva nou

scris de Roland Catalin Pena
2 afisari

Omul de afaceri Dinu Patriciu continuă să „înjure”, în editorialul său de vineri din Adevărul, al cărui patron este, toate partidele care joacă în prezent pe scena politică. Dinu Patriciu mai spune, bătând şaua să priceapă liberalii, că o „adunătura de proşti e evident mai nocivă decât fiecare luat în parte”.

Dinu PatriciuPartidele fac doar programe de guvernare. Se bat în detalii. N-au o viziune. N-au un proiect. Arhitectura sistemului este în suferinţă. De aceea, mărturisesc, sufăr de o profundă lipsă de respect pentru producătorii de vorbe. Toţi sunt între ei „excelenţe” şi pentru public „preşedinţi” de ţară, de partid, de judeţ, de organizaţie, de asociaţie, de ceva, orice, într-o lume a puterii în care „preşedinte” şi „matroană” sunt tot una.

Mărturisesc că nu mi-am dorit niciodată să mă număr printre ei, deşi am crezut şi uneori mai cred, naiv, că se poate face ceva. De aceea scriu, dar cu siguranţă nu fac un partid nou (chiar sintagma mi se pare ridicolă), dar sper ca el să apară, să fie tânăr şi altfel. Să aibă viziunea pragmatică şi eficientă a unor oameni care ştiu pe ce lume trăiesc.

Între timp, nu mă supără nicio alianţă vremelnică, însă cu o condiţie, ca ea să nu fie un compromis care te compromite sau prin superficialitate îţi jigneşte inteligenţa. Adunătura de proşti e evident mai nocivă decât fiecare luat în parte. Un exemplu este şi turma de la guvernare”, scrie Dinu Patriciu în Adevărul.

Acelaşi Dinu Patriciu constata, cu două săptămâni în urmă, că toate partidele actuale sunt o apă şi un pământ : “Nenorocirea este că la uşa guvernării bat unii care tocmai amestecă uleiul cu apa în căutarea unui leac miraculos. Evident, nu ies decât clăbuci. Şi unii, şi alţii sunt la fel de impotenţi. Soluţia nu este decât o mişcare politică nouă şi pragmatică. Dacă între timp vreunul dintre partidele nătâng-liberaloide de astăzi ar reuşi printr-o minune să se deştepte şi să se spele un pic, cu atât mai bine”.

Dinu Patriciu ataca alianţa PNL cu PC şi PSD, fiind evident că la USL se referă când spune că din amestecul uleiului cu apa nu ies decât clăbuci.

Liderul PNL, Crin Antonescu, a susţinut, marţi seară, într-o emisiune televizată, că, dacă ar fi în locul lui Dinu Patriciu şi ar crede lucrurile pe care acesta le scrie despre partidul al cărui membru este, i-ar fi ruşine să mai fie membru al PNL şi ar pleca din formaţiune.

Întrebat dacă este de părere că Dinu Patriciu va trece de la scris la fapte şi va înfiinţa un nou partid, Crin Antonescu a răspuns: „Dacă aş fi în locul lui Dinu Patriciu şi aş ajunge să scriu, deci să cred acele lucruri despre partidul în care sunt membru, mi-ar fi ruşine să mai fiu membru, aş pleca de acolo şi, sigur, dacă aş dori şi aş avea posibilitatea, mi-aş înfiinţa alt partid„.

Crin Antonescu a mai spus, cu aceeaşi ocazie, potrivit Mediafax: „Eu nu aştept şi nu-mi doresc, dar, dacă aş fi în locul domniei sale, având aceste convingeri, asta aş face”.

6 comentarii

Ciu Huhu 03-06-2011 - 19:17

Are dreptate Antonescu, Patriciu e un las, a fost doar citeva ore inchis in arestul politiei si s-a muiat, a trecut de partea lui Basescu, dovada e ziarul lui de doi bani, portocaliul ziar Adevarul!!

Parpanghel :Daca paturicu a spus 03-06-2011 - 20:10

Totusi daca intreaga asa zisa clasa politica este asa cum afirma conu dinu, de ce a mai bagat in ei spurcoiu de banet! Da dastepth, mancatzias’h!

blum 04-06-2011 - 10:04

personajul paturiciu, cu alura sa de minoritar, sufera de „mania grandorii” – se crede mare intelept, rabin sau, ma bine, bulibasa din stabor ! in loc sa-si rumege averea, obtinuta intr-un mod mai mult decat ciudat, se preteaza la scremete „filosofice” in fituica numita „adivoru'” … Poate ar fi cazul sa-l intrebe nou creatul Departament de la ANAF despre prea-cinstitele lui afaceri !

tanase marian 04-06-2011 - 11:37

excelentele voastre am crezut an disperarea mea ,si am sperat la un ajutor din partea domnului patriciu si a sa fundateie, mai mult chiar nu doream o costisitoare contributie ci doar sa fiu ajutat cu o terapie,,experimentala asadar o acceptam cu celule stem si nu am primit vreun raspuns,,… sunt parasit de aceasta sinistra dictatura basescu boc, nu pot merge am gasit la spitalul ministerului de interne medicii beti an cabinet iar la clinica poporului fundeni un derbedeu medic bolnav psihic m a dat afara an strada cand ma taram an fata lui neputand merge ca si acum dealtfel este subordonat acest golan si derbedeu fara de valoare an lumea oamenilor de stiinta si medici doamnei prof. dr. virginia ion neurologie etajul trei fundeni,,..rusine domnule ministru al sanatatii ungur,,.rusine domnule prim ministru ,rusine domnului presedinte bocescu,, rusine voua demnitari bolnavi si hoti,,……….

Ciu Huhu 04-06-2011 - 16:47

Nu ti-e rusine sa cersesti?
Inseamna ca esti specialist in cersit, facut pentru cersit!

tanase marian 04-06-2011 - 12:05

asadar daca doamna profesor dr virginia ion. si a castigat pe merit titlul stiintific acest bolnav sigur psihic subordonat al sau la fundeni merita oprobiul publc acest om anchis an sine revoltator de agresiv merita ce este mai rau sa ajunga antr un penitenciar ca medic puscrias alta solutie nu exista dar doamna cu un asemenea titlu stiintific castigat prin competenta rebuie urgent sa i anot si sa scape din acel colectiv de acest rebut umam si bolnav,,…………..nihil sine deo,,…………

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult