Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Directorul TVR, Alexandru Sassu, a fost Demis

Directorul TVR, Alexandru Sassu, a fost Demis

scris de Ziua Veche
8 afisari

 

 

.Directorul TVR, Alexandru Sassu, a fost demis, dupa ce raportul de activitate al institutiei a fost respins marti de plenul reunit al Parlamentului, cu 195 de voturi pentru, 78 impotriva si 3 abtiineri.


UPDATE 

Camera Deputatilor si Senatul s-au reunit, marti, in sedinta comuna, pentru a dezbate raportul de activitate pe 2008 al Societatii Romane de Televiziune (SRTv). La Parlament a fost prezent si Alexandru Sassu, presedintele-director general al TVR. Raportul a fost respins, ceea ce implica faptul ca intregul Consiliu de Administratie al TVR, condus de Alexandru Sassu, va fi inlocuit. Articolul 46, alin. 7 din Legea 41/1994 privind organizarea si functionarea SRTv prevede ca „respingerea de catre Parlament a raportului anual atrage demiterea, de drept, a consiliului de administratie respectiv”.

Raluca Turcan, deputat PDL si presedintele Comisiei de Cultura din Camera Deputatilor, a spus ca, potrivit legii de functionare, actualul presedinte-director general al TVR, Alexandru Sassu, „asigura interimatul pe perioada de 15 zile in care se fac demersurile pentru numirea unui nou CA „.

Inainte de votul parlamentarilor, Raluca Turcan a spus ca raportul de activitate al TVR pe anul 2008 a fost respins de Comisiile de Cultura din Parlament, care propun plenului respingerea acestui raport. Alexandru Sassu a vorbit despre raportul de activitate al Televiziunii Publice in fata camerelor reunite ale Parlamentului:

„As incepe prin a spune un lucru care trebuie sa fie clar pentru toata lumea si anume ca sursele de finantare ale televiziunii sunt trei: o parte de la bugetul de stat, care este destinata, in mod expres, prin buget, dezvoltarii, platii retelelor si releelor si TVR International, o parte din taxa si o parte din venturi proprii, aici intrand si publicitatea. Nu exista niciun fel de bani care sa vina de la cablisti (care retransmit posturile Televiziunii Publice, n.r.). Canalele TVR se difuzeaza, prin lege, in mod gratuit. Pentru ca exista aceasta confuzie (…), va spun inca o data, nu exista nicio alta sursa de finantare si nu exista niciun ban de la cablisti”, a explicat Sassu.

El a precizat ca, la mijlocul lui 2007, cand actualul CA a preluat conducerea TVR, Televiziunea Publica avea „un deficit bugetar de aproximativ 10 milioane de euro, cu perspective ca, pana la sfarsitul anului, sa se ajunga la 18 milioane de euro, poate si mai mult”. „Nu exista (…) nicio problema legata de bani disparuti sau inexistenti. E vorba de un deficit, cum are si bugetul de stat. Am preluat conducerea cu o perspectiva de 18 milioane de euro deficit”, a mai spus Sassu.

Votul negativ al plenului Parlamentului a venit in concordanta cu cel al Comisiilor pentru Cultura din Camera Deputatilor si Senat, care, in data de 17 februarie, au respins raportul de activitate pe anul 2008 al Televiziunii Romane, cu 15 voturi „pentru” si o abtinere, in absenta parlamentarilor PSD si PNL, dar si a presedintelui-director general al TVR, Alexandru Sassu.

Respingerea raportului de activitate al TVR in absenta sa si a celorlalti membri ai Consiliului de Administratie a fost considerata de catre Alexandru Sassu „fara precedent”. Sassu a precizat, in interviu, ca a lipsit motivat de la sedinta Comisiilor din Parlament, fiind sub un tratament care nu putea fi amanat.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS