Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Discursul președintelui Klaus Iohannis în plenul reunit

Discursul președintelui Klaus Iohannis în plenul reunit

scris de B.C.R
10 afisari

Ședința comună a Senatului și Camerei Deputaților, în care președintele Klaus Iohannis transmite un mesaj parlamentarilor, a început marți, imediat după ce șeful statului a sosit la Palatul Parlamentului.

iohamis parlamentPreședintele Klaus Iohannis a fost întâmpinat la intrare de către deputatul PNL Cătălin Predoiu și de senatorul USR Mihai Goțiu.

Șeful statului adresează un mesaj Parlamentului cu privire la modificările legislației penale inițiate de Guvern.

„Mulțumesc domnule președinte al Senatului, domnului președinte al Camerei Deputaților, doamnelor și domnilor parlamentari, doamnelor și domnilor musafiri, m-aș fi adresat și Guvernului, dar este ocupat. Dar nu-i bai, la ei am fost deja”, a spus Iohannis.

El le-a urat parlamentarilor un mandat plin de realizări.

„Sunteți un nou Parlament și mă bucur, chiar mă bucur mult că ați avut răbdare să stați în sală să mă așteptați și vă mulțumesc pentru primirea foarte frumoasă. Noilor și vechilor parlamentari vă doresc deopotrivă succes și un mandat plin de realizări”, a mai afirmat șeful statului, în plenul Parlamentului.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, în plenul Parlamentului, că PSD, după ce a câștigat alegerile, a avut „o strategie tip kamikaze”, prima grijă fiind să se ocupe de „dosarele penalilor”.

„Cum s-a ajuns aici, la numai o lună după alegeri? În 11 decembrie, PSD a repurtat o mare victorie, dar după aceea, cu o ciudată strategie tip kamikaze, a intrat în coliziune frontală cu o parte însemnată a societății românești. A promis în campanie ceva și primele zile s-a apucat de altceva. Pohta ce-ați pohtit, grija ce-ați avut-o se vede că nu a fost cea din campanie. Nu prosperitatea poporului român a fost prima prioritate. Grija primă a fost să (…) vă ocupați de dosarele penalilor și românii sunt indignați și revoltați. Asta e situația, unii mulțumiți, unii nemulțumiți”, a afirmat Iohannis.

El a arătat că ar fi dorit, „în condiții normale”, ca la început de mandat parlamentar, să vorbească despre lucruri importante pentru România.

„Aș fi putut să vă vorbesc despre centenar. În 2018 vom sărbători 100 de ani de când există statul român modern. Aș fi putut să vorbesc, poate, despre proiectul de țară. Cu toții (…) ne dorim, în definitiv, o Românie puternică și prosperă. Cu toții ne dorim ca României să-i meargă mai bine, dar vremurile nu sunt obișnuite și suntem în plină criză. Sute de mii de români protestează în stradă. Națiunea e în alertă, e vie, e atentă și foarte nemulțumită. O importantă cercetare sociologică realizată în ultimele trei zile arată că aproape 80% dintre români consideră că țara merge în direcția greșită”, a menționat Iohannis.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult