Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Dosarul Transformatorul: Cum a petrecut Relu Fenechiu prima noapte de arest

Dosarul Transformatorul: Cum a petrecut Relu Fenechiu prima noapte de arest

scris de Z.V.
15 afisari

Relu Fenechiu a plâns ca un copil când s-a văzut după gratii, acolo unde îşi va petrece următorii 5 ani de zile.

Dosarul Transformatorul: Cum a petrecut Relu Fenechiu prima noapte de arest (foto: ziaruldeiasi.ro)

Prima noapte în arest a fost un coşmar pentru Relu Fenechiu. Condamnat la 5 ani de închisoare, fostul ministru al Transporturilor a plâns şi şi-a îmbrăţişat fratele și colegul de celulǎ, condamnat în acelaşi dosar. Fenechiu a primit lenjerie de pat şi săpun. Fostul ministru a refuzat prima masă din arest, conform România TV.

Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu, fratele acestuia, Lucian Fenechiu, şi încă o persoană care a fost condamnată la cinci ani de închisoare în dosarulTransformatorul„, Mihai Bogdan Damian, s-au prezentat joi seara, la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi pentru a fi introduşi în arest preventiv. Conform procedurilor, fraţii Fenechiu rămân în arest preventiv până la sosirea mandatului de executare a pedepsei, după care va fi încarcerat la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi.

Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu a fost condamnat definitiv joi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul ‘Transformatorul’. Lui Relu Fenechiu i s-a interzis exercitarea unor drepturi civile pe o perioadă de cinci ani după detenţie. De asemenea, instanţa a menţinut şi condamnările în cazul celorlalţi inculpaţi. Lucian Fenechiu, fratele lui Relu Fenechiu, a primit 5 ani de închisoare cu executare, aceeaşi pedeapsă primind şi Mihai Bogdan Damian, administrator la compania Europlus SRL Iaşi.

Alte condamnări: Petru Andronache – 7 ani, Ioan Turbatu – 6 ani şi Ioan Mărghidan – 6 ani de închisoare cu executare, aceştia fiind foşti directori în cadrul SISEE Moldova. Pe latură civilă, judecătorii au scăzut prejudiciul pe care fraţii Fenechiu şi ceilalţi inculpaţi trebuie să-l plătească în solidar, de la 6 milioane de lei în primă instanţă la 5,7 milioane de lei.

DNA i-a trimis în judecată iunie 2012 pe Ioan Turbatu, director general al SISEE Moldova în perioada 2002-2004, pentru abuz în serviciu, pe Ion Mărghidan, director general al SISEE Moldova în perioada 2004-2005, pentru abuz în serviciu şi abuz în serviciu contra intereselor publice, şi pe Petru Andronache, director comercial al SISEE Moldova în perioada 2002-2005, pentru abuz în serviciu şi abuz în serviciu contra intereselor publice.

În acest dosar au fost trimişi în judecată pentru complicitate la abuz în serviciu şi la abuz în serviciu contra intereselor publice Relu Fenechiu, care la data comiterii faptelor avea calitatea de acţionar şi/sau administrator la firmele SC FENE Grup SA, SC La Rocca SRL Iaşi, SC Tehnorom SRL Iaşi, Lucian Fenechiu, în calitate de acţionar şi/sau administrator la aceleaşi firme, şi Mihai Bogdan Damian, asociat unic şi administrator la SC Europlus SRL Iaşi şi acţionar al SC FENE Grup SA.

Procurorii DNA susţin că, în perioada 2002-2005, SISEE Moldova a realizat achiziţii de la cele patru firme menţionate fără să respecte prevederile legislaţiei cu privire la achiziţiile publice, în condiţii de favorizare a acestor firme, de la care s-au cumpărat, la preţuri de produse noi, transformatoare şi întrerupătoare uzate şi vechi, fabricate în anii 1970-1980. Prejudiciul total calculat iniţial de procurori a fost de de 7.529.594,1 lei (6.327.390 lei, la care se adaugă TVA) şi reprezintă valoarea echipamentelor necorespunzătoare achiziţionate, aflate în proporţie de 99% şi acum pe stoc.

7 comentarii

ValVerde 01-02-2014 - 16:01

Nani, na-ni
Puiu’ mamii !
Nu mai plinge cu suspine,
C-are Alfons grije de tine….

digital 01-02-2014 - 21:55

hahaha!
cretinule, ia de colea , știri adevărate despre bășinos !

e cu…materialul clientului, fresh !!!!!!!!
http://www.hotnews.ro/stiri-international-16524906-deutsche-welle-despre-vizita-presedintelui-traian-basescu-berlin-poate-pur-simplu-are-nimeni-timp.htm !!!!!

urbos 02-02-2014 - 12:06

Mori de ras daca citesti comentariile, cum se chinuie viermii basisti, cum se contorsioneaza micutii, ca sectantii, sa-si apere starpitura. Hahaha!

BULA 02-02-2014 - 07:21

E rentabila afacerea asta. As sta si eu cinci ani la puscarie, cu mancare pe gratis, cu tv, si sa-mi ramana si cateva milioane de dolari din furaciuni.

Pe Basescu cand il salta ?

ValVerde 02-02-2014 - 07:42

Haha, Bula, tu esti asa un loser ca dupa cei cinci ani, cind iesi de la mititica, ai sa ai surpriza sa gasesti casa goala (si vanduta), nevasta cu milioanele tale in Virgin Islands impreuna cu tiganul Parpanghel, (dupa ce-si face operatie de schimbare de sex).

PS Si intre timp ti-a murit si pisica.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 02-02-2014 - 10:25

Ai avea ….
Si tu de data asta ,
Ceffa dreptate …si
Adevar , deaqa nu …PRO’s TIA
Ar fi ,dominanta creerasului tau ,
Macinat de patologia ,,VACI -NEBUNE”

Pe Nwo- Plazica sipphyliticului de Banie
Recte Bwlla , nici dupa operatia de mai sus . mentionata
Nu o poate …savura , chiar nimenea !

Fiind trecuta de o ….histererectomie cu …adjuvantele de …

…de rigoare ,conform protocoale uzitate in RrO, Guinea-Bissau,
Sudanul de suud , si alte tari dezv. din AFRICa-KORPS !

(Ai chestionat-o pe …MRS , de …Buritto+trufandale de ciocolata cu chili,
si de …Mandelu?-
-Sa nu fi .prea BRUTALL , iarasi , sa ma chemi ,sa-ti facilitez intrarea la
…Garage ! )

relu 02-02-2014 - 11:31

De cum protectorul sau Relu Fenechiu l-a instalat ditamai jupanul la CFR Calatori, Valentin Dorobantu s-a si apucat de treaba.
Dar nu cea pentru care este platit din bani publici, bineinteles.
Dorobantu a trecut imediat la aplicarea unui plan minutios de falimentare fortata a companiei de stat aflata in subordine, a carei activitate a fost pur si simplu sabotata sistematic.
Dupa mine, potopul !
Aceasta pare sa fie singura strategie manageriala dupa care se calauzeste Valentin Dorobantu in conducerea CFR Calatori.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult