Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Dosarul Zambaccian: Adrian şi Dana Năstase, achitaţi şi condamnaţi

Dosarul Zambaccian: Adrian şi Dana Năstase, achitaţi şi condamnaţi

scris de Laurentiu Banches
14 afisari

Adrian Năstase a fost achitat pentru mită şi condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru şantaj în dosarul “Zambaccian”, de catre instanţa supremă.

Adrian si Dana Nastase

Adrian si Dana Nastase

În dosarul “Zambaccian”, fostul premier şi soţia lui, Dana Năstatse, au fost condamnaţi la trei ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei. Adrian Năstatse pentru şantaj, iar Dana, pentru “participaţie improprie la folosirea de documente false la autoritatea vamală”. Aceasta din urmă a fost însă achitată pentru complicitate la luare de mită şi şantaj.

Cei doi nu sunt singurii care au fost condamnaţi în acest dosar. Potrivit Mediafax şi fostul şef al Inspectoratului de Stat în Construcţii, Irina Paula Jianu a fost trimisă în judecată şi a fost condamnată la trei ani de închisoare cu executare. Ea a primit doi ani de închisoare pedeapsă pentru folosirea bunurilor societăţii comerciale împotriva scopurilor acesteia şi o altă pedeapsă de trei ani, pentru participaţie improprie la folosirea de documente false la vamă. Jianu va executa doar pedeapsa cea mai grea, anume trei ani de închisoare.

1 comentariu

Ghita Bizonu' 31-03-2012 - 15:18

Adica ca cam asa : Coruotu no 1 nu era corupt insa il bagam la inchsioare ca il amaninta pe ala care il acuza de coruotie!!!
Refoma justittiei a la Maocvei – femile sunt a si ilogice!!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult