Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Dragnea, anunţ de ultimă oră privind propunerea de premier

Dragnea, anunţ de ultimă oră privind propunerea de premier

scris de B.C.R
4 afisari

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi că va face propunerea de premier din partea alianței PSD+ALDE doar la consultările cu președintele Klaus Iohannis, adăugând că va fi o nominalizare în avantajul țării.

liviu dragnea„În ceea ce privește propunerea pe care PSD o va face președintelui Iohannis la consultări (…) nu voi face această propunere având în vedere un avantaj pentru mine sau un avantaj pentru președintele Iohannis, nici măcar pentru PSD. Voi face în avantajul acestei țări. Și această propunere va fi făcută doar la consultări, acolo va fi făcută prima dată. În ceea ce privește reacția domnului președinte Iohannis, eu cred, sper că toți cei care au pierdut (…) au posibilitatea în această săptămână să se obișnuiască cu această idee și să înțeleagă că, dincolo de supărări, dezamăgiri, a fost un vot care trebuie respectat, pentru că altfel ieșim din democrație”, a spus Liviu Dragnea, într-o conferință de presă.

Întrebat dacă PSD va face o nouă propunere de premier în cazul în care președintele o va refuza pe prima, acesta a afirmat: „Nu va avea niciun motiv constituțional sau legal să refuze această propunere”.

Dragnea a precizat că propunerea PSD va fi agreată și cu ALDE.

* Dragnea: PSD nu are o listă scurtă cu propuneri de premier, are un singur nume

PSD are un singur nume de propunere de premier pentru a fi înaintat președintelui Klaus Iohannis, a precizat joi seara, liderul social-democraților, Liviu Dragnea, el subliniind că nu există „nicio listă scurtă”.

„Am văzut și în timpul campaniei electorale, erau alte nume, ca posibili premieri. După alegeri au apărut alte nume ca posibili premieri. Nu există nicio listă scurtă. Știți foarte bine și dumneavoastră că sunt unii care se autopropun pe la televiziuni și dau pe surse, sau sunt alții pe care-i inventează alții. Nu vă luați după asta”, a declarat Liviu Dragnea, în conferință de presă, el fiind întrebat dacă numele vehiculate în presă cu privire la variantele de „posibili premieri ai PSD, Sorin Grindeanu, Mihai Fifor și Vasile Dîncu” se află pe o „listă scurtă” a sa.

El a adăugat că PSD are „un singur” nume pe care-l are în vedere ca variantă de propunere pentru președintele Klaus Iohannis.

Liviu Dragnea a mai reiterat că propunerea de premier a social-democraților va fi „un membru PSD”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult