Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Dragnea i-a urecheat pe miniştrii lui Grindeanu din cauza bugetului

Dragnea i-a urecheat pe miniştrii lui Grindeanu din cauza bugetului

scris de C.S.
15 afisari

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marți, că „o parte din miniștri nu au fost foarte atenți” și au încercat să pună alte priorități, care nu erau în programul de guvernare, la finanțare, riscând ca unele prevederi din program să nu fie finanțate.

liviu dragnea„O parte din miniștri nu au fost foarte atenți și nu au înțeles foarte bine că programul de guvernare care a fost aprobat prin vot trebuie să fie pus în practică 100% și din eroare, din greșeală, din neatenție probabil, au încercat să pună alte priorități care nu erau găsite în programul de guvernare la finanțare riscând ca unele prevederi din programul nostru să nu fie finanțate”, a afirmat Dragnea.

El a mai spus că o parte din instituții aveau bugete mai mari decât le este strict necesar în acest an.

„Camera Deputaților — am fost prima instituție care am pus pe site proiectul de buget cu o reducere de 16% față de anul trecut pentru a înțelege toată lumea că anul ăsta vrem să cheltuim pe programele de dezvoltare în special și să asigurăm funcționarea fără probleme a instituțiilor. Au fost instituții care au venit cu niște limite de buget mai mari. Principiul a fost că toate aceste instituții să aibă bugete mai mici pentru că pot funcția pentru că în fiecare an s-au mărit bugetele acestora, cu trei excepții — Înalta Curte, Ministerul Public și CSM. Acolo creșterile sunt generate într-o proporție covârșitoare de drepturi salariale deja aprobate și care trebuie să fie finanțate și o mică parte de investiții în derulare”, a susținut liderul PSD.

Dragnea a adăugat că nici bugetul Autorității Electorale Permanente nu va scădea și va rămâne același ca anul trecut.

Cei mai mulți bani din bugetul din acest an vor fi primiți de Transporturi, Sănătate, Agricultură și IMM-uri, a anunțat marți premierul Sorin Grindeanu.

„Cei mai mulți bani îi primesc Transporturile, (…) Sănătatea, Agricultura, IMM-urile, conform programului de guvernare (…). Dar eu vreau să fiu foarte clar legat de ceea ce înseamnă tăieri. (….) De exemplu, la CSM, la Înalta Curte, la Ministerul Public, bugetele au rămas la fel, sunt date de cheltuieli de personal și de anumite hotărâri judecătorești, chiar ale Curții Constituționale, care spun că salariile magistraților trebuie să fie la un anumit nivel. De aceea, au apărut (…) creșterile acelea de buget față de anii trecuți. În rest, (…) ca și idee generală, se reduc cheltuielile pe bunuri și servicii, astfel încât banii pe care îi economisim acolo să meargă pe investiții”, a declarat premierul Grindeanu, la sediul PSD.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult