Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Dragnea s-a certat cu Nastase

Dragnea s-a certat cu Nastase

scris de Ziua Veche
4 afisari

Adrian Nastase si Liviu Dragnea s-au incaierat luni in sedinta Biroului Permanent National (BPN) al PSD, ce precede reuniunea Consiliului National (CN) de joi. Marul discordiei: cine strange propunerile de modificare a Statutului – secretarul general al partidului, Dragnea, sau presedintele CN, Nastase. Pentru ca spiritele s-au incins, BPN va gestiona, deocamdata, amendamentele la Statut.


In desfasurarea de forte social-democrate a intervenit Ion Iliescu, el insistand pe faptul ca trebuie mai bine redefinita functia de vicepresedinte si ce inseamna acest lucru. “Eu sunt numai pentru vicepresedinti care sa acopere domenii de activitate”, a subliniat fostul sef de stat. Astfel, presedintele de onoare al PSD a aratat ca la Congresul extraordinar ar trebui aleasa in primul rand functia de presedinte al partidului si cea de secretar general, iar vicepresedintii sa fie alesi de Consiliul national. “Deci, se alege la Congres presedintele, secretarul general, apoi Consiliul National, desemneaza vicepresedintii, inclusiv domeniile pe care le acopera, si un numar de secretari, care, impreună cu secretarul general formeaza nucleul de conducere politica-organizatorica, care se ocupa de viata de partid, de politica de cadre de promovare a oamenilor, de relatiile pe linie de partid, inclusiv cu grupurile parlamentare”, a apreciat fostul presedinte.

Presedinte doi ani

O alta propunere comentata luni a fost cea referitoare la un mandat mai scurt, de doi ani, al cSaveonducerii ce va fi aleasa la Congres. Ideea ii apartine lui Adrian Nastase. Viorel Hrebenciuc a precizat luni ca ideea mandatului pentru doi ani este sustinuta de majoritatea membrilor BPN. El s-a declarat, in principiu, de acord cu un mandat de doi ani, dar a mentionat ca o decizie definitiva urmeaza sa fie luata.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult