Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Dragnea și-a zdrobit adversarii

Dragnea și-a zdrobit adversarii

scris de P.C.R.
11 afisari
Înaintea alegerilor locale, Liviu Dragnea era privit ca un lider de tranziție al PSD.  Toată lumea aștepta ca social democrații să obțină un scor mic în alegeri iar conducerea să fie schimbată. Sub conducerea lui Dragnea PSD a câștigat la alegerile locale, pentru prima dată, tot Bucureștiul și majoritatea marilor orașe.
La alegerile parlamentare Liviu Dragnea a fost transformat în țintă de adversarii politici. Victor Ponta a jucat cartea partidului România Unită împotriva PSD și totuși, social democrații au obținut un scor zdrobitor datorită programului electoral prezentat de Dragnea.
Acum, liderul PSD a avut de dus o luptă în interiorul partidului. Victor Ponta și Sorin Grindeanu au pregătit un puci. Practic, au încercat să se baricadeze în Palatul Victoria deși coaliția de guvernare le retrăsese sprijinul parlamentar iar CEX-ul PSD îi exclusese din partid.
Și de această dată Liviu Dragnea a avut câștig de cauză deși toate vuvuzelele îl dăteau ca mare pierzător. A arătat că este un lider de partid care înțelege și știe să se miște pe scena politică.
Strategia de neagresiune din campanie, programul de guvernare însoțit de cifre și acum încrederea în propriul partid îl fac cel mai relevant om politic al momentului în România. Negocierele cu UDMR și faptul că nu a cedat presiunii deși se afla în fața unei încercări complicate îi cresc popularitatea în Transilvania, dar îl și plasează pe altă pozitie în viitoarele negocieri cu UDMR.
Dragnea a arătat acum că poate câștiga și pe zgură, dar și pe iarbă iar Grindeanu și Ponta pleacă acasă, că așa-i în tenis.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult