Acasa Actualitate-InternaPolitica interna După un discurs acid la adresa „musafirului” Dragnea, Iohannis a lăsat Guvernul Grindeanu singur în Sala Unirii

După un discurs acid la adresa „musafirului” Dragnea, Iohannis a lăsat Guvernul Grindeanu singur în Sala Unirii

scris de B.C.R
17 afisari

Membrii Guvernului Sorin Grindeanu au depus, miercuri, jurământul de învestitură în fața președintelui Klaus Iohannis.

klaus iohannisMembrii Guvernului Sorin Grindeanu au depus, miercuri, jurământul de învestitură în fața președintelui Klaus Iohannis.

La ceremonia care a avut loc la Palatul Cotroceni au participat președinții Senatului și Camerei Deputaților, Călin Popescu-Tăriceanu, respectiv Liviu Dragnea, președintele Curții Constituționale, Valer Dorneanu.

La final, președintele Klaus Iohannis a susținut un discurs acid, aproape ironic la adresa programului de guvernare al Guvernului Grindeanu.

„Dati-mi voie sa va felicit pentru votul de incredere pe care l-ati primit si pentru depunerea juramantului. Din acest moment, sunteti Guvernul Romaniei. Aveti o misiune grea, aveti de indeplinit promisiuni complicate. Trebuie sa livrati ceea ce a fost promis in campania electorala. Asa imi imaginez ca dupa alegeri trebuie sa porneasca un guvern. Campania electorala nu este doar un circ medatic, cu toate ca si asta este, ci in campania electorala s-au facut promisiuni, de asta ati fost votati si asta trebuie sa livreze guvernul. Sper ca intr-o zi sa-mi explicati cum veti face in asa fel incat sa va incadrati intr-un deficit bugetar de 3%, sa cresteti salariile, sa scadeti TVA-ul si multe alte lucruri. Eu imi doresc sa faceti aceste chestiuni. Eu va doresc sa aveti un mandat de succes. Romanii isi doresc sa aiba un guvern de succes.

grindeanu iohannisCateva lucruri se asteapta de la duneavoastra. Cel putin eu astept aceste lucruri si cred ca sunt in asentimentul romanilor. Astept sa pastrati clar, vizibila si declarativ orientarea euro-atlantica a Romaniei, asta insemnand sa faceti tot ce poate un guvern sa intariti pozitia Romaniei in cadrul NATO si UE. Eu astept, si multi asteapta, sa faceti tot ce se poate, si se poate, sa sprijiniti o justitie independeta in Romania. Asta insemna intarirea statului de drept. Ati jurat ca veti face tot ce puteti pentru o democratie matura in Romania, o democratie fara justitie indepenta si fara stat de drept nu putem sa ne imaginam in Europa. Astept sa gestionati in mod responsabil economia romaneasca, atat cat depinde de guvern, dar cu certitudine asteptam cu totii sa gestionati in mod responsabil finantele publice. Este extrem de important ca dupa ce cresteti toate salariile, scadeti toate impozitele si taxele, sa ne gasim totusi intr-o zona a sustenabilitiatii, sa avem o datorie publica rezonabila, un deficit sub 3% si foarte foarte important, cu toate aceste masuri, sa aveti va rog grija ca econoia Romaniei sa creasca. Romania este momentan la capitolul crestere economica campioana europeana. Este mare lucru. O crestere economica mult peste medie este ceea ce ne dorim cu totii, pentru a ajunge dupa o perioada rezonabila la acelasi nivel cu celelate tari mai dezvoltate din UE. In fine, sunt convins ca juramantul pe care l-ati facut astazi v-a convins ca pentru Romania este foarte important sa va ingrijiti de securitatea nationala. Asta garanteaza pana la urma si unitatea si independenta si integritatea nationala”, a declarat Iohannis.

Domnule președinte Dragnea aflarăm de televizor că sunteți singurul care cunoaște programul de guvernare din scoarță în scoarță. Vă rog eu frumos: învățati-i și pe ei!”, i-a transmis Klaus Iohannis lui Liviu Dragnea, la ceremonia de la Cotroceni.

Ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, a comis o gafă în timpul ceremoniei de depunere a jurământului de la Palatul Cotroceni. Olguța Vasilescu a uitat să rostească jurământul în timp ce ține mâna pe Biblie.

Conform procedurii, fiecare ministru trebuie să țină mâna pe Biblie în timp ce rostește jurământul de credință depus în fața președintelui.

cotroceni-guvern-De asemenea, ministrul de Finanțe, Viorel Ștefan, a uitat să semneze documentul pe care a depus jurământul.

Un alt aspect demn de remarcat a fost la ministrul Dezvoltării, Sevil Shhaideh. Deși este de religie musulmană, Shhaideh a rostit jurământul cu mâna pe Biblie.

Klaus Iohannis a părăsit Sala Unirii și i-a lăsat singuri pe miniștri și pe `musafiri` înanite ca ceremonia oficală să se termine.  Rămaşi singuri, membrii Guvernului Grindeanu au făcut o fotografie de grup cu Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, după care au plecat spre Palatul Victoria.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult