Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Duşa – despre regionalizare şi autonomia Ţinutului Secuiesc

Duşa – despre regionalizare şi autonomia Ţinutului Secuiesc

scris de Laurentiu Banches
251 Afisari

Ministrul Administraţiei şi Internelor (MAI), Mircea Duşa a anunţat în seara de luni, 26 noiembrie, că regionalizarea trebuie făcută pe principii economice, nu etnice.

MAI Dusa - Despre regionalizare si autonomia Tinutului Secuiesc

Prezent la o emisiune la Realitatea TV, Ministrul Mircea Duşa a declarat că „Regionalizarea trebuie să se facă doar pe principii economice, nu pe principii etnice şi nici de o culoare.”, menţionând că, în opinia lui, este o jignire la adresa românilor, în special a celor din Harghita şi Covansa, să faci campanie electorală vorbind de autonomia Ţinutului Secuiesc. Duşa a adăugat astfel că „sloganuri” cum ar fi cel despre autonomia Ţinutului Secuiesc nu îşi mai au locul în 2012, precizând că „Cei care folosesc aceste elemente de campanie electorală ar trebui să fie mult mai serioşi şi să nu mai învrăjbească românii cu maghiarii care trăiesc în cele două judeţe, în bună înţelegere”.

USL propune ca prin modificarea Constituţiei să fie instituite regiunile, iar varianta luată în calcul este de regionalizare pe actualele regiuni de dezvoltare ce funcţionează în ţară din 1998 şi care sunt coodonate de câte o agenţie pentru dezvoltarea regională, organism neguvernamentale, de utilitate publică. Premierul Victor Ponta a declarat, sâmbătă, la Suceava, conform mediafax că varianta USL de regionalizare, cu cele 8 actuale regiuni de dezvoltare nu este bătută în cuie, dacă se prezintă o propunere mai bună, dar că este cea mai posibilă.

4 comentarii

teo 27-11-2012 - 11:42

In sfarsit ! O interventie guvernamentala ! Nu stiu cat va fi de bine receptionata de turbatii gen Barna ,dar este bine ca in sfarsit apare o interventie oficiala la aberatia cu Tinutul Secuiesc !

ion 27-11-2012 - 20:48

DA CA NU TREBUIE SA SE FACA DELOC DE CE NU SPUNE NEMERNICU’

ion 28-11-2012 - 11:28

Inteleg,cel putin din presa noastra,indiferent de culoare,ca sunt totusi lucruri grave,avem o pozitie a unui ministru dar oare ajunge?ce face parlamentul,ce fac celelalte institutii sa le spunem abilitate daca nu platite de noi,care este pozitia lor acum in acesta campanie electorala,nu va suna a nationalism,pentru ca nu noi defilam la Budapesta, nu noi punem borne si bariere,nu noi spinzuram simbolic oameni care cu adevarat au luptat pentru acesta tara si se poate continua.Am devenit oare atit de indiferenti ?

BULA 28-11-2012 - 11:43

Romanii, de javre ce sunt, se lasa condusi de tradatori.
Efectul il vor simti urmasii lor.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS