Acasa Actualitate-InternaPolitica interna UPDATE Ecaterina Andronescu a depus jurământul la Cotroceni

UPDATE Ecaterina Andronescu a depus jurământul la Cotroceni

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

UPDATE: Ecaterina Andronescu a depus luni jurământul, la Cotroceni, în calitate de ministru al Educaţiei, în prezenţa preşedintelui Traian Băsescu, a preşedinţilor celor două camere ale Parlamentului şi a membrilor Guvernului.

Traian Băsescu i-a recomandat noului ministru să aibă grijă la buna desfăşurare a examenului de Bacalaureat şi să nu înceapă o nouă modificare a Legii Educaţiei. De asemenea, le-a spus membrilor Executivului să aibă grijă la situaţia economică, având în vedere că s-a constatat o creştere a şomajului.

Traian Băsescu a semnat decretul de numire a Ecaterinei Andronescu în funcţia de ministru al Educaţiei,Cercetării,Tineretului şi Sportului (MECTS)

Traian Basescu a semnat decretul de numire la sefia MECTS a Ecaterinei Andronescu

Administraţia Prezidenţială a anunţat, potrivt Agerpres, că luni, la ora 18:00 va avea loc la Palatul Cotroceni ceremonia de depunere a jurământului de învestitură în funcţia de ministru a membrei PSD, Ecaterina Andronescu. Anunţul a fost făcut după ce Traian Băsescu a semnat decretul de numire a acesteia ca şef la MECTS.

Vestea vine după ce şeful statului i-a cerut Ecaterinei Andronescu să depună la Cabinetul premierului o declaraţie de propria răspundere prin care să asigure că nu este implicată în acţiuni de plagiat. Totodată, într-un comunicat al Preşedinţiei se arată că  „ar fi util ca doamna Ecaterina Andronescu să asigure că nu se află în stare de incompatibilitate, conform normelor legale în vigoare”.

Ecaterina Andronescu a susţinut referitor la acestea că că există dovezi că nu a plagiat şi că acest lucru rezultă din analiza activităţii sale şi nu vede rostul depunerii unei astfel de declaraţii. Astfel, aceasta urmează să preia portofoliul MECTS, după ce interimatul lui Liviu Pop s-a încheiat pe 30 iunie

2 comentarii

BULA 02-07-2012 - 17:28

Basescu ii are la mana pe toti astia cu doctorate. Daca nu i se supun, pac la razboiu, cu plagiatu’. Tocmai i-a arata Abramburicai cartonasul galben, s-o puna in tema.

BULA 02-07-2012 - 17:32

In Romania plagiatul a fost regula, nu exceptia. Toti cei cu doctorat sunt in pericol, daca ii pune dracu si se baga in politica. Mai bine sa ciupa spagi la universitatile la care se dau mari, cu doctoratele lor copy-paste.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult