Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Eckstein-Kovacs: Mai importantă e intrarea în Parlament

Eckstein-Kovacs: Mai importantă e intrarea în Parlament

scris de M.A.
4 afisari

Consilierul prezidenţial Peter Eckstein-Kovacs, candidat la preşedinţia UDMR, a declarat, joi, la Oradea, că participarea Uniunii la guvernare nu trebuie să fie un scop în sine, deoarece intrarea în Parlament este mult mai importantă.

Peter Eckstein-Kovacs

foto: eckstein.ro

Din acest motiv, el s-a declarat cel mai potrivit candidat pentru şefia UDMR, ”capabil să realizeze acest obiectiv în alegerile din 2012”. Potrivit lui Eckstein-Kovacs, Uniunea nu trebuie să ţină morţiş la o anumită relaţie de colaborare cu un partid de centru dreapta, PDL, deoarece UDMR este ‘un partid curcubeu’, unde oamenii nu au aceleaşi afinităţi de centru dreapta. Din programul său, bazat pe trei principii: „democraţie, autonomie şi solidaritate’, Eckstein a evidenţiat că autonomia teritorială a Ţinutului Secuiesc este şi a fost, încă din anul 1993, un punct important în programul Uniunii şi că ‘oricine ar fi preşedintele UDMR are obligaţia statutară de a sprijini acest demers’. Eckstein Kovacs Peter a explicat că autonomia teritorială, în opinia sa, ar trebui să aibă, pe lângă caracterul teritorial şi etnic, şi un pronunţat aspect economic, după modelul Tirolului de sud, în ideea de a ridica nivelul de trai al locuitorilor, transmite Agerpres.

În cursa pentru şefia UDMR s-au înscris trei candidaţi, ministrul Culturii, Kelemen Hunor, deputatul Olosz Gergely şi consilierul prezidenţial Eckstein Kovacs Peter. Alături de actualul preşedinte, Marko Bela, cei trei participă joi, după amiază, în Sala Ady Endre, din Oradea, la o întâlnire cu cei 120 de membri ai Consiliului Reprezentanţilor Judeţeni.

1 comentariu

jan dinu 17-02-2011 - 21:24

Rumanii sa-l pupe’n cur
Pe ILICI Raj Kapur
Un trib de nesimtiti
Au ajuns azi faliti !
JD-USA

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult