Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Economist Intelligence Unit: România stă prost cu democraţia

Economist Intelligence Unit: România stă prost cu democraţia

scris de M.A.
2 afisari

Democraţia este tot mai slabă în România, potrivit raportului pe 2011 al Economist Intelligence Unit.

Romania - steagul revolutieiRomânia este pe locul 59 din 165 în Indexul democraţiei, în scădere cu trei locuri faţă de anul trecut, printre factori fiind scăderea libertăţii presei, transmite RRA, preluat de Rador.

Potrivit raportului, în întreaga Europă de Est se înregistrează un declin. Douăsprezece sunt statele care au coborât în clasamentul celor mai democratice ţări.

Şi Bulgaria a continuat tendinţa de scădere a Indicelui de democraţie al Economist Intelligence Unit, fiind clasată pe locul 52 cu un index de 6.78 în ediţia din 2011, informează Novinite, preluat de Agerpres.

În raportul 2011, ţări precum Norvegia, Islanda, Danemarca, Suedia şi Noua Zeelandă şi-au păstrat poziţia de cele mai bune democraţii din lume.

Membrii UE Portugalia (locul 27), Franţa (29), Italia (31) şi Grecia (32) sunt de asemenea clasificaţi ca „democraţii viciate”, în timp ce România urmează Bulgariei, fiind plasată pe locul 59.

4 comentarii

Pribeagul 19-12-2011 - 19:22

Democratia…

Ce-i democratia?

Daca Boc cel Mare isi asuma raspunderea pe orice vrea el, fara ca Opozitia sa-l poata contracara… asta o fi Democratia? Dupa cum vedem, in Parlament Puterea are puterea Marii Adunari Nationale. Asta n-ar fi un lucru rau, dar, din pacate, Boc Cel Mare isi foloseste puterea pentru mentinerea Puterii la putere si, dupa cum vedem, impotriva interesului national.

Cinstit ar fi ca dupa 8 ani de dominatie cu cir si mir, Boc cel Mare si ai lui sa paraseasca cimpul de lupta fara nici o lupta si sa-i lase pe altii., chiar daca si acestia mai au darorii de la alegerile necistigate de milioane de euro. 🙂

Sa fie Boc cel Mare un alt Kim Jong-Il, care nu se da dus nici mort?

Pribeagul 19-12-2011 - 19:23

mai au datorii

Pribeagul 19-12-2011 - 19:25

din nou, gresit.

Cind e sa nu-ti iese… asta-i. 🙂

Ciu Huhu 20-12-2011 - 05:57

Normal ca RO sta prost cu democratia, se stie ca-n Romania-i dictatura acum!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult