Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Efectul CCR. Legea Educaţiei pune în pericol Coaliţia de guvernare

Efectul CCR. Legea Educaţiei pune în pericol Coaliţia de guvernare

scris de Ziua Veche
7 afisari

 UDMR poate lua în calcul ieşirea de la guvernare dacă se constată că actuala coaliţie nu mai funcţionează ori dacă partenerii de guvernare afirmă că anumite obiective din program, inclusiv adoptarea legii educaţiei, nu mai sunt valabile, a declarat liderul UDMR, vicepremierul Marko Bela.

 

 El a precizat, potrivit Mediafax, că în acest moment nu se pune problema unei decizii privind ieşirea de la guvernare, dar că a convocat Consiliul Permanent al UDMR şi va discuta şi cu preşedinţii organizaţiilor teritoriale pentru a analiza situaţia.

 „Întrebarea nu este dacă ieşim sau nu de la guvernare, ci dacă este posibil să se meargă mai departe cu legea educaţiei şi cu lărgirea drepturilor minorităţilor şi dacă această coaliţie reuşeşte să reafirme şi întărească solidaritatea şi coeziunea”, a spus Marko.

 Întrebat de jurnalişti care ar fi însă motivele care ar putea determina UDMR să iasă de la guvernare, liderul formaţiunii a răspuns că această variantă poată fi luată în calcul dacă se constată că actuala coaliţie nu mai funcţionează ori dacă partenerii de guvernare afirmă că anumite obiective din program, inclusiv adoptarea legii educaţiei, nu mai sunt valabile.

 Liderul UDMR, Marko Bela, a declarat, anterior, că a convocat Consiliul Permanent al Uniunii după decizia Curţii Constituţionale (CCR) în cazul Legii Educaţiei, adăugând că nu au existat motive temeinice de neconstituţionalitate şi că progresul în dreptul minorităţilor este o condiţie a prezenţei UDMR în orice guvern.

0 comentariu

Huhu 20-03-2010 - 22:19

Ma omule…!!!!!

Huhu 20-03-2010 - 22:23

Baaaa baiatule TU HABAR NU AI CE COMOARA NESFIRSITA ESTI, FARA GLUMA!!!!!!!!!!

fanariotu 21-03-2010 - 08:15

Nu stiu de ce nu vrem sa constientizam odata pentru totdeauna ,catoti,dar toti politicienii formati in aceasta perioada de tranzitie Iliesciana,sunt cei mai mari excroci,manglitori,tepari,mincinosi,jefuitori!In momentul acesta ne aflam la o cotitura,unde,daca nu pornim bine ,ne ducem dracului!Singura sansa a noastra,este sa apara niste politicieni tineri(nu ca Ponta-indoctrinat de Iliescu)curati la suflet,cu principii si cunostinte sanatoase,care sa preia fraiele si sa ne faca viata mai usoara!Cu astia dinainte,total expirati,mergem sigur,catrew prapastie ! ! !

Pribeagul 21-03-2010 - 14:32

de cumparare a votului facute in campaniile electorale sunt o forma a jegului democratic, sunt o mare porcarie, un atac direct la demnitatea umana si apasa greu pe umerii contribuabilului.

Trebuie scoase inafara legii si promotorii lor atirnati de grinda si afumati la foc de ardei iute.

Aiaveche 21-03-2010 - 15:09

hai c’ati scapat de foame. si de cititori.

1 2

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult