Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Efectul Voicu: Oprisan isi pregateste apararea. Mitrea i l-a adus pe avocatul Mateut cu elicopterul lui Casuneanu

Efectul Voicu: Oprisan isi pregateste apararea. Mitrea i l-a adus pe avocatul Mateut cu elicopterul lui Casuneanu

scris de Ziua Veche
21 afisari

Conform informatiilor ziuaveche.ro, avocatul Gheorghe Mateut impreuna cu liderul PSD Miron Mitrea s-ar fi deplasat la Focsani cu un elicopter al lui Costel Casuneanu. Discutia celor trei, Mateut-Mitrea-Oprisan, ar fi fost inregistrata de specialisti in domeniu si transcriptul ar urma sa apara in presa curand, mai spuneau sursele ziuaveche.ro.

 

 

Marian Oprisan a confirmat ca s-a intalnit cu avocatul Gheorghe Mateut, desi in prima instanta s-a declarat surprins si mirat. „Pe data de 7 aprilie? Nu este adevarat. Avocatul Mateut nici nu a pus piciorul in Consiliul Judetean”. Oprisan a spus ca e vreo golanie 100% si ne-a explicat ca „avocatul Mateut a venit la termenul meu la Tribunalul Vrancea si, nu la cererea mea ci, la cererea DNA s-a amanat pe 5 mai procesul pe care il am eu. Sedinta de judecata a durat trei minute pe ceas, domnul Mateut a baut o cafea cu mine dupa care a plecat. Miron Mitrea cred ca este plecat in strainatate”, ne-a mai spus Oprisan.

 

Mateut il reprezinta pe baronul pesedist de Vrancea intr-un proces, aflat pe rolul Judecatoriei Focsani, in care este acuzat de coruptie alaturi de alti cinci membri ai Consiliului Judetean.

 

Chiar daca informatiile ziuaveche.ro aratau ca avocatul Mateut a fost insotit in vizita sa de senatorul Miron Mitrea, Oprisan a spus ca „e o tampenie si chiar science-fiction”. “Este cea mai mare porcarie daca se spune ca am avut o asemenea discutie cu cei doi. Eu pe Miron Mitrea cred ca nu l-am vazut de doua luni”.

“Oamenii mor de foame si la televizor dau stenograme”

 

Pe de alta parte, Oprisan declara ca isi doreste ca aceasta stenograma sa fie publicata in presa in zilele urmatoare. „Este posibil ca oamenii sa lucreze la o intoxicare si face parte din perdelele de fum din primavara acestui an. Oamenii mor de foame si la televizor dau stenograme,” a conchis Oprisan. El a concluzionat: „Nu domnisoara, deci nu am avut nici o discutie cu Miron Mitrea si cu Mateut. Este adevarat, cu Mateut m-am intalnit si am discutat strict despre abordare (n.r.-procesul de coruptie de la CJ Vrancea). Am ramas si noi surprinsi ca DNA a cerut amanarea si nu am scos trei cuvinte despre PSD si nici un fel de strategie. Nu era problema mea”.

Mateut aparatorul tuturor

 

Avocatul Mateut il reprezinta pe omul de afaceri Costel Casuneanu in dosarul Voicu. In acelasi dosar, zilele urmatoare, sotia lui Mitrea – deputatul Manuela Mitrea – va trebui sa se prezinte la DNA unde va trebui sa faca unele declaratii. Aceeasi soarta o va avea si fostul lider al PSD, senatorul Mircea Geoana.

Senatorul Miron Mitrea nu a putut fi contactat de reporterii ziuaveche.ro avand telefonul mobil inchis

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult