Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Elena Udrea a primit verde de la „colegii” parlamentari pentru a se întoarce în arest

Elena Udrea a primit verde de la „colegii” parlamentari pentru a se întoarce în arest

scris de A.P.
98 Afisari

Cererile DNA privind începerea urmăririi penale și arestarea preventivă a deputatului Elena Udrea în dosarul ”Gala Bute”, în care aceasta este acuzată de noi fapte, au fost aprobate luni de plenul Camerei şi au fost publicate în Monitorul Oficial.

elena udrea parlamentCererea DNA privind încuviințarea începerii urmăririi penale în dosarul Gala Bute, în care Elena Udrea este acuzată de trei infracțiuni de luare de mită, a fost aprobată de plen cu 218 voturi ”pentru” și 76 ”împotrivă”. Și solicitarea DNA de arestare preventivă a Elenei Udrea în același caz a fost aprobată de deputați cu 170 de voturi ”pentru” și 118 ”împotrivă”.

Deputatul Elena Udrea a povestit în plenul Camerei Deputaților cum au fost cele șapte zile în arest, arătând că a fost verificată la sânge, dezbrăcată și dusă într-o cameră cu pereții scorojiți și WC de tip turcesc fără ușă.

„Nu mă voi da nici cu mir, nu voi citi nici acatiste, nu voi spune nici rugăciuni. Nu ar fi corect față de mine și nici față de dvs și nici față de românii care ne privesc. Vreau însă să știți ce ați făcut cu votul dvs pe 9 februarie. Ați votat trei cereri de arestare preventivă și o cerere de reținere. Pe 10 februarie am fost reținută, iar pe 11 februarie am fost arestată pentru 30 de zile. Am fost dusă în arestul Poliției Capitalei, verificată la sânge și dezbrăcată. Mi-au luat sutienul și am fost dusă într-o cameră cu dimensiunile de trei pe trei metri, cu patru paturi, câte două suprapuse, apă caldă era doar dimineața și noaptea, iar WC era de tip turcesc, fără ușă, dotat cu un duș pe care îl foloseam ca să tragem apa. Atunci când nimeni nu îl folosea, puneam un pet pe post de capac ca nu cumva să vină șobolanii. Pereții erau scorojiți, geamul nu se închidea cum trebuie și era curent. Dacă te spălai pe cap, nu aveai acces la fohn ca să te usuci, ceea ce îți dădea șanse minim la o răceală, dacă nu cumva la pneumonie sau meningită”, a spus Udrea.

Ea a precizat că ar fi dorit să vină în plen cu cătușe ca deputații să le poată vedea.

„Aș fi vrut să vin astăzi în cătușe în fața dvs să le puteți vedea, să le puteți atinge, ca să înțelegeți mai bine ce se întâmplă. Nu vreau să vedeți această descriere a faptelor ca un reproș, din contră, într-o anumită măsură vreau să vă mulțumesc — mi-ați deschis ochii”, a arătat deputatul.

Elena Udrea a mai povestit că acolo a întâlnit două femei, arestate preventiv într-un dosar de evaziune fiscală.

„De prea multe ori se apelează la măsura arestului preventiv fără ca aceasta să se impună. E o pârghie de forțare similară cu tortura și se apelează adesea la ea iar Parlamentul — sunt convinsă — nu știe care sunt efectele acestor arestări preventive văzute ca mijloace de a ușura ancheta. Trebuie să oprim ca arestarea preventivă (…) să devină o practică, ceea ce poate afecta ideea de dreptate și buna desfășurare a actului de justiție”, a punctat Udrea.

În opinia ei, s-a ajuns ca actul de justiție să fie apanajul exclusiv al unei persoane sau al unei instituții.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult