Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Elena Udrea: Demnitarii vor mai face afaceri cu statul prin rude si prieteni

Elena Udrea: Demnitarii vor mai face afaceri cu statul prin rude si prieteni

scris de Ziua Veche
3 afisari

Ministrul Dezvoltarii si Turismului Elena Udrea a sustinut luni ca este posibil ca demnitarii PDL, care vor trebui sa aleaga intre afaceri cu statul si functie sa faca in continuare afaceri cu statul prin intermediul prietenilor si rudelor. Elena Udrea a propus saptamana trecuta intr-o sedinta a conducerii PDL ca demnitarii partidului sa fie pusi sa aleaga intre a derula afaceri si a ocupa o functie publica, iar pedelistii care deruleaza prin firmele lor contracte cu statul sa renunte la acestea. De altfel, Colegiul Director al PDL a mandatat conducerea centrala a partidului sa stabileasca o perioada in care democrat-liberalii vor trebui sa aleaga intre functia publica si afacerile pe care le deruleaza cu statul.
Este o masura care limiteaza posibilitatea membrilor PDL cu functii publice sa faca afaceri cu statul, sigur ca in continuare exista posibilitatea ca aceste afaceri sa fie derulate prin prieteni si rude. Speram ca situatiile acestea sa fie exceptionale, oricum pentru un partid de dreapta care incurajeaza mediul privat am luat o masura pe care nici un partid de stanga nu si-a propus-o in dorinta de a da incredere oamenilor ca dorim intr-adevar cheltuirea banului public in mod transpartent si neclientelar. In principiu, ca un om care a vazut lucrurile acestea si de cand este in functie publica si inainte, pot sa va spun ca am constatat ca intotdeauna oamenii de afaceri isi gasesc sustinere indiferent cine se perinda la putere, chiar daca ei insisi nu sunt implicati in politica”, a afirmat luni Elena Udrea, intr-un interviu pentru Hotnews.ro. Ea a subliniat: „Decizia am luat-o pentru a nu lasa loc de suspiciune privind cheltuirea banilor publici intr-o perioada in care cerem sacrificii mari populatiei si avem nevoie de increderea oamenilor ca ceea ce facem este corect si drept si ii afecteaza deopotriva pe ei cat si pe cei care le cer sa accepte aceste sacrificii. Este greu sa ceri suportul cetatenilor cand firme apropiate de PDL castiga la licitatiile organizate de ministere, chiar daca participa in conditii legale si sunt declarati castigatori in conformitate cu legea. Oamenii au nevoie sa vada ca cei care impun aceste masuri nu sunt favorizati in aceasta perioada. Desi legea nu interzice participarea unor firme cu actionari membri de partid la licitatiile statului, si desi sunt constienta ca nu rezolva in totalitate problema, pentru ca se poate ca firme care nu au actionari membri de partid sa fie totusi favorizate in licitatiile organizate de stat, consider ca aceasta masura, chiar si partiala, ajuta la stabilirea increderii cetatenilor ca principalul partid de guvernare nu incearca sa profite in aceasta perioada de criza de pe urma faptului ca este solidar cu cetatenii”. Cel puţin 13 parlamentari ai PDL au sau au avut afaceri cu statul in ultimul an, reiese dintr-un material difuzat de NewsIn.

 

0 comentariu

cititor vechi 08-03-2010 - 11:14

Nu toate picturile sunt capodopere si nu orice mazgalitura pe perete e „cool”. Sunt de acord cu primarul daca e vorba de cladiri istorice, de locuri de promenada, de strazi istorice, unde asemenea manifestari nu prea au ce cauta. Daca li se pun „artistilor” spatii special amenajate pentru arta lor, cum am vazut ca exista in alte tari unde sunt parca si ceva festivaluri destinate artei stradale, atunci cei care mazgalesc aiurea peretii chiar ar trebui obligati sa plateasca refacerea fatadelor pe care si-au lasat darele….

DANNN 10-03-2010 - 20:27

in opinia mea acest program este bun dar ar trebui folosit la cladirile isotirce,adica sa se curete cladirile istorice si celelalte cladiri,drepte si fara creativitate sa aiba semnele graffiti pe ele pebntru a le mai schimba dinamica,dar sa nu exageram cu tagurile nereusite 😀

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult