Acasa Actualitate-InternaPolitica interna PDL Bucureşti a renunţat la alianţa cu UNPR

PDL Bucureşti a renunţat la alianţa cu UNPR

scris de Laurentiu Banches
126 Afisari

Biroul Permanent al Organizaţiei PDL a decis sâmbătă printr-o decizie unanimă să rupă alianţa cu UNPR. Astfel, protocolul alianţei dintre PDL şi UNPR nu va fi semnat şi cele două partide vor participa cu candidaţi proprii la alegerile locale din Bucureşti.

Elena UdreaDecizia preşedintei PDL Bucureşti vine ca urmare a anunţului lui Cristian Popescu Piedone de a candida la primăria sectorului 4 din partea USL şi de a rupe astfel asocierea cu UNPR. În aceste condiţii, amânarea semnării protocolui “Mişcării pentru noul Bucureşti” nu mai surprinde pe nimeni, Neculai Onţanu anunţând pentru că nu se ştie dacă protocolul la nivelul Capitalei va mai fi semnat.

Preşedintele UNPR Bucureşti, Neculai Onţanu a declarat la Realitatea Tv că dificulăţiile politice au apărut întrucât “Foare mulți lideri ai PDL nu vor ca să adopte legea taxării averilor foarte mari.” Astfel cel mai probabil protocolul de colaborare cu PDL pentru Bucureşti nu va fi semnat dacă aceştia nu vor fi de acord cu revenirea la salariile anterior tăierii cu 25% şi la taxarea averilor foarte mari. Pe 22 martie, Liderul UNPR Gabriel Oprea anunțase,  că Uniunea va forma, cu PDL și alte două partide, Alianța pentru Noul București, care ar fi urmat să susţină un candidat comun la Primăria Generală și candidați comuni la sectoare, dintre care la 2, 4 și 5 ar fi fost oameni propuși de UNPR.

Dacă această ruptură se va înfăptui, misiunea PDL Bucureşti va deveni în acest moment acea de a găsi un candidat şi pentru sectorul 2. La această oră la sediul PDL Bucureşti are loc o reuniune de urgenţă a Biroului Permanent, la care se va hotărâ dacă va mai exista un protocol sau dacă se va merge cu candidaţi proprii.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS