Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Elena Udrea o da in judecata pe Lia Olguta Vasilescu

Elena Udrea o da in judecata pe Lia Olguta Vasilescu

scris de Ziua Veche
14 afisari

 

Elena Udrea a anuntat, vineri, ca a depus o cerere de chemare in judecata a senatorului PSD Lia Olguta Vasilescu, pentru acuzatiile extrem de grave formulate la adresa sa in presa, si cere daune morale de 100.000 de lei, informeaza Mediafax.

“Datorita unor acuzatii extrem de grave formulate in mass-media de Olguta Vasilescu la adresa mea, acuzatii care nu au niciun fundament real, dar care mi-au adus importante prejudicii morale, am depus la Judecatoria Sectorului 5, o cerere de chemare in judecata a acesteia”, a anuntat Udrea.Elena Udrea precizeaza ca prin aceasta actiune a cerut instantei „sa dispuna obligarea paratei la plata sumei de 100.000 de lei, cu titlu de despagubiri civile „, pentru prejudiciul moral pe care aceasta i l-a adus.”Prin aceeasi cerere de chemare in judecata, am cerut instantei sa o oblige pe parata la publicarea, pe propria cheltuiala, in trei ziare cu acoperire nationala, a hotararii judecatoresti pronuntate in cauza la care am facut referire”, mentioneaza Elena Udrea.Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului aminteste ca atat in emisiunea „Realitatea zilei” difuzata de postul de postul Realitatea TV in seara zilei de 3 martie, cat si in 4 martie 2010, in emisiunea „Sinteza zilei” difuzata de postul Antena 3, „parata Olguta Vasilescu a facut o serie de afirmatii mincinoase si denigratoare” cu privire la o presupusa legatura a sa cu arestarea primarului Craiovei. „Efectul preconizat de parata prin lansarea unor acuzatii de o asemenea gravitate este usor de intuit: cele mai multe mijloace de informare – atat scrise, cat si audio-vizuale au preluat afirmatiile incriminatoare. Asa cum rezulta din chiar continutul afirmatiilor paratei, aceasta nu isi poate proba afirmatiile. Desi recunoaste neechivoc ca afirmatiile sale sunt bazate pe zvonuri, parata nu poate proba nici macar existenta acelor zvonuri. De altfel, nu pot exista asemenea probe deoarece, asa cum am mai afirmat, nu am nicio legatura cu arestarea primarului Craiovei, dupa cum nu am nicio legatura cu vreuna dintre firmele cu interese de afaceri in respectiva zona”, sustine Udrea.

Ea mai precizeaza ca, avand in vedere informatiile nereale vehiculate in mod constant prin intermediul presei, informatii care i-au adus importante prejudicii morale, a decis sa sprijine infiintarea unei fundatii care sa militeze pentru independenta editoriala a jurnalistilor in raport cu patronii trusturilor de presa si pentru profesionalism in mass-media din Romania.”Suma de 100.000 de lei pe care o pretind drept despagubire pentru prejudiciile morale produse prin acuzatiile mincinoase formulate la adresa mea de Olguta Vasilescu pe mai multe posturi de televiziune va fi donata acestei fundatii pentru indeplinirea obiectivelor sale”, adauga Udrea.Ea tine sa precizeze ca, asa cum a anuntat, va da in judecata pe oricine incearca sa ii afecteze „onoarea si reputatia” prin intermediul mass-media, iar sumele pe care le va solicita cu titlu de despagubire vor fi folosite in acelasi scop. Senatorul PSD Olguta Vasilescu a sugerat, saptamana trecuta, intr-o emisiune la Realitatea TV, ca ar exista o legatura intre arestarea primarului Craiovei, Antonie Solomon (PDL), si faptul ca „firmele Elenei Udrea” care lucrau in Craiova ar fi fost „scoase de pe piata”. „De doua saptamani circula un zvon in Craiova ca Antonie Solomon va da cu subsemnatul la DNA. Nu se stia ca va fi si arestat chiar cu catuse, pentru ca de cateva saptamani au fost scoase de pe piata firmele doamnei Udrea care lucrau in Craiova. Firmele doamnei Udrea au lucrat in Craiova mult timp. Acum au intrat alte firme pe piata”, a afirmat Olguta Vasilescu. Udrea a intervenit in emsiune, respingand acuzatiile lui Vasilescu si avertizand ca s-ar putea adresa instantei.

0 comentariu

Viorica Ianc 27-02-2010 - 05:52

femeile urate, prin compensare sunt
harnice si destepte ! Sau poate summitul
nu a echivalat cu importanta lui Ianukovi-
ci.
De ce a fost numita si nu aleasa ?
Prea mult se aseamana cu o politica din
comunism ce se face in UE.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS