Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Elena Udrea s-a lăudat cu realizările din anul 2010

Elena Udrea s-a lăudat cu realizările din anul 2010

scris de Doru Dragomir
2 afisari

Un scandal de proporţii în jurul logo-ului turistic al României, reabilitări termice în pas de melc, absorbţie lentă de fondurilor europene şi programe ambiţioase de dezvoltare a infrastructurii, pe hârtie – aşa ar putea să sune bilanţul anului 2010, la Ministerul Dezvoltării şi Turismului. Bilanţul făcut de presă, pentru că astăzi ministrul Elena Udrea a trecut în revistă realizările de anul trecut.

 Elena UdreaCu siguranţă cel mai mare scandal care a zguduit ministerul condus de Elena Udrea în anul 2010 a fost cel al frunzei din logoul turistic al României. La sfârşitul lunii iunie, presa remarca asemănarea izbitoare dintre frunza din logoul turistic al României şi altele de pe internet. Contractul se ridica la 850.000 de euro. După câteva luni, Elena Udrea declara la un târg de turism.
„Am falsa probă cu frunza din logo care ar mai fi fost conţinuţă în logo-ul unei societăţi comerciale care închiria maşini. Am reuşit sa o rezolvăm”, a declarat Elena Udrea, ministrul Turismului.
Lucrurile nu au mers prea bine nici cu programul de reabilitare termică. Anul trecut au fost reabilitate aproximativ 29.000 de apartamente. Bugetul alocat programului a fost de peste 300 de milioane de lei, cu 16% mai mic decât în 2009. Pentru că statul nu a mai putut susţine cu fonduri reabilitările, guvernul a modificat anul trecut programul. Astfel, s-a trecut la reabilitările pe credit, cu dobânda subvenţionată de minister şi cu garanţii de stat.
Dezvoltarea infrastructurii a arătat bine în 2010. Pe hârtie. Elena Udrea a lansat programul „Renaşterea satului românesc” şi a promis că fiecare comună va avea câte 10 case pentru ingineri, medici şi dascăli. 25.000 de asemenea case ar trebui să fie gata până la sfârşitul anului. Tot în acest an, în mai, Elena Udrea susţine că vor fi gata şi primele 400 de creşe noi.
La fonduri europene, instituţia condusă de Elena Udrea stă cel mai bine dintre toate ministerele care gestionează bani europeni. Totuşi rata de absorbţie este destul de mică. Ministerul a atras doar un sfert din fondurile structurale. Ministrul se laudă însă cu valoarea contractelor încheiate.
„S-au semnat 998 de contracte în valoare de 3miliarde 20 de milioane şi s-au efectuat plăţi în valoare de 560 de milioane de euro”, a declarat Elena Udrea.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult