Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Emil Boc: Guvernul va discuta o noua politica fiscala. Majorarea TVA a fost singura solutie

Emil Boc: Guvernul va discuta o noua politica fiscala. Majorarea TVA a fost singura solutie

scris de Ziua Veche
0 afisari

.Guvernul va incepe din aceasta toamna discutii pentru o noua politica fiscala, a anuntat, miercuri, Emil Boc, la finalul sedintei Executivului de miercuri seara. De asemenea, premierul a precizat ca nu a avut la dispozitie alta solutie legala decat majorarea TVA. Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, la Radio Romania Actualitati, ca nu este un sustinator al cresterii TVA si ca, in opinia sa, in Romania, nu ar trebui sa existe vreun venit care sa nu fie impozitat.


Intrebat daca are in vedere impozitarea tuturor pensiilor, premierul a reiterat ca, in prezent, suma care depaseste 1.000 de lei din pensii este impozitata cu 16%, transmite Agerpres. “Dupa cum stiti, legea in vigoare spune ca astazi pensiile penste 10 milioane de lei (vechi – n.r.) sunt impozitate cu 16%. Pentru 2011, va fi un nou buget si acum s-a aprobat si Consiliul Fiscal, care va lucra, impreuna cu Guvernul, la strategia fiscal-bugetara pentru 2011 si pentru ani urmatori si discutia va incepe practic din aceasta toamna pentru o noua politica fiscala in anul 2011”, a precizat Boc. Pe de alta parte, premierul exclude in acest moment posibilitatea incheierii unui nou acord cu Fondul Monetar International. “In acest moment, nu avem niciun fel de discutie cu privire la un nou acord cu FMI”, a precizat premierul.

Guvernul nu a avut la dispozitie alta solutie legala pentru reducerea deficitului bugetar decat majorarea TVA de la 19% la 24%, dupa ce Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a respins masura asumata de Guvern de diminuare a pensiilor cu 15%, a subliniat, miercuri, prim-ministrul Emil Boc. Premierul a fost intrebat de un jurnalist daca el considera ca a gresit luand decizia majorarii TVA, dupa ce presedintele Traian Basescu a criticat aceasta masura. “Dupa decizia Curtii Constitutionale, nu am avut la dispozitie o alta alternativa imediata si legala alta decat aceea de majorare a TVA”, a explicat premierul Boc.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult