Acasa Actualitate-Interna Emil Boc: Riscăm totul – ori trece Codul, ori cade Guvernul

Emil Boc: Riscăm totul – ori trece Codul, ori cade Guvernul

scris de D.S.S.
6 afisari

 Invitat luni seara la Tema Zilei, premierul Emil Boc a declarat că asumarea răspunderii pe modificările aduse Codului Muncii a fost decizia coaliţiei încă de acum două săptămâni. Despre motivul acestei asumări, premierul a declarat că, fiind vorba de un Cod al Muncii complex, cu interese divergente, nu poate fi aprobat altfel decât prin asumare. Întrebat ce riscă odată cu asumarea răspunderii pe noul Cod al muncii, premierul a declarat: „Totul. Asta e procedura asumării: ori trece Codul, ori cade Guvernul”.

Emil Boc la TVRCa prim ministru, eu nu pot să mulţumesc pe toată lumea, pot doar să fac ce e mai bine pentru ţară„, a precizat şeful Executivului.

Codul Muncii, spune premierul, înseamnă mai multe locuri de muncă. În următorii ani vor apărea sute de locuri de muncă în economie.

În ceea ce priveşte prevederile concedierilor colective, premierul a precizat că procedura concedierilor colective NU este modificată, a fost doar introdus criteriul de performanţă în ceea ce priveşte executarea contractului de muncă.

Premierul a explicat cum pot fi cuantificate aceste criterii de performanţă.

Codul Muncii este inspirat din reglementările Uniunii Europene. Nu am fost atât de duri precum directiva europeană, de exemplu în privinţa orelor de repaos – avem 48 de ore de repaos, faţă de 35 cât este limita inferioară a directivelor UE, a precizat Emil Boc.

Vom şti dacă noul Cod este unul bun uitându-ne la la numărul contractelor de muncă – la 6 luni şi la un an, a subliniat premierul, spunând că la un an de zile de la intrarea în vigoare a Codului vor apărea mii de locuri de muncă.


1 comentariu

digital 06-03-2011 - 22:18

În următorii ani vor apărea sute de locuri de muncă în economie.chiar zeci iar dupa un an de la aparitia CM,vor aparea si gaurile negre din capul lui boc!!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult